Ambasada SUA în România a avut un mesaj categoric pentru Vladimir Putin. Rusia trebuie să se alăture restului lumii în secolul XXI. Este poziția exprimată de Ambasada SUA în România pe pagina de Facebook. În continuarea informației, se arată că în zilele noastre, națiunile suverane au dreptul de a alege liber ce aranjamente fac pentru securitatea lor, inclusiv în ce alianțe devin membre.

“Rusia trebuie să se alăture restului lumii în secolul XXI”

În plus, cei de la Ambasada SUA au arătat clar că relația dintre Ucraina și NATO este o chestiune ce privește exclusiv Ucraina și cei 30 de aliați NATO. Din această perspectivă, oficialii au susținut că Rusia nu are niciun cuvânt de spus pe acest subiect!

„Rusia trebuie să se alăture restului lumii în secolul XXI.

În zilele noastre, națiunile suverane au dreptul de a alege liber ce aranjamente fac pentru securitatea lor, inclusiv în ce alianțe devin membre.

Relația dintre 🇺🇦 Ucraina și NATO este o chestiune ce privește exclusiv Ucraina și cei 30 de aliați #NATO.

Rusia nu are niciun cuvânt de spus pe acest subiect!”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a Ambasadei SUA în România.

Imediat, au început să apară și reacțiile. „Corect. Doar că secolul XXI este inca departe de Rusia. Ei trăiesc în jurul anului 1700”, a fost unul dintre comentarii, în timp ce un alt internaut a susținut că „Este sansa lor de a intra in secolul 20 din secolul 18 ca mentalitate.Sarind etape.Altfel vor ramine tot in 18”.

Federația Rusă asteaptă un răspuns din partea SUA și NATO

Trebuie spus că ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat recent că răbdarea Federației Ruse s-a terminat și asteaptă un răspuns din partea SUA și NATO. În cazul în care propunerile lor de garanție vor fi respinse, spune Lavrov, Rusia va acționa în interesul propriei securități. Totodată, Serghei Lavrov a mai spus în cadrul conferinței de presă difuzată pe canalul YouTube al Ministerului de Externe că „există motive să credem că NATO ar putea începe în următoarele luni să-și concentreze forțe în apropierea Federației Ruse”, conform ria.ru

„Dacă propunerile noastre de garanție sunt respinse, vom evalua situația și vom acționa în interesul securității noastre. Există motive să credem că NATO ar putea începe în următoarele luni să-și concentreze forțe în apropierea Federației Ruse, sub pretextul situației din Ucraina”, a declarat Serghei Lavrov.

Acesta a menționat că Rusia lui Vladmir Putin așteaptă un răspuns scris din partea Alianței și a Statelor Unite cu privire la garanțiile de securitate, dar este pregătită pentru orice evoluție a situației. Lavrov a răspuns și la întrebarea de ce Federația Rusă a ridicat problema neextinderii NATO chiar acum. „S-au acumulat prea multe”, a răspuns ministrul. Potrivit acestuia, răbdarea Rusiei vizavi de acțiunile Occidentului a luat sfârșit.