Vladimir Putin a fost prezent marţi la lansarea unui nou tip de submarin, care urmează să fie echipat cu viitoare drone submarine nucleare, considerate drept o armă apocaliptică ce poate provoca un tsunami devastator. Ulterior, marina rusă a spus că submarinul, care urmează să fie dotat cu drone de tip Poseidon, urmează să intre în serviciu în 2020.

Potrivit ruşilor, Poseidon poate ţinti zone de coastă cu o armă nucleară puternică şi să provoace un tsunami devastator, lucru care ar trebui să provoace teamă şi în România, astfel de submarine putând fi lansate şi în Marea Neagră.

Vladimir Putin a mai anunţat că testele dronei au fost efectuate cu succes, fiind vorba de o serie de arme devastatoare, de ultimă generaţie.

Liderul de la Moscova a vorbit pentru prima oară despre drona cu propulsie nucleară – într-o panoplie de arme noi – într-un discurs adresat naţiunii, anul trecut, acestea fiind deja prezentat publicului şi mai ales inamicilor. Mai mult, Vladimir Putin a mai ameninţat că aceste arme vor face inutilizabile sistemele apărării antirachetă ale Statelor Unite, unul dintre ele fiind prezent şi în România, la Deveselu.