Jean-Bernard Levy a explicat că Vodafone pare dornică să vândă participaţia sa de 44% deţinută la SFR, dar a refuzat să precizeze dacă cele două companii poartă discuţii în acest sens.

Zvonurile indică că Vivendi ar fi dispusă să plătească aproximativ 6 miliarde de lire sterline (9,65 miliarde de dolari) pentru participaţia deţinută de Vodafone, o cifră pe care Levy nu a confirmat-o. Acesta a explicat că este de părere că ‘la preţul corect, va exista interese din partea Vivendi pentru a achiziţiona integral SFR’. În prezent Vivendi deţine o participaţie de 56% în SFR.

Recent directorul general al Vodafone, Vittorio Colao, a afirmat că grupul britanic analizează viitorul participaţiei deţinute la SFR, în condiţiile în care Franţa se pregăteşte pentru intrarea pe piaţă, în 2012, a celui de-al patrulea operator de telefonie mobilă, Iliad SA.

În ultimele luni, Vodafone a început un proces de vânzare a activelor internaţionale, renunţând la participaţiile pe care le deţinea în Asia, la China Telecom şi Softbank pentru 7 miliarde de lire sterline.
SURSA: Agerpres