Multe dintre aceste locuri oferă și cazare, în căsuţe pe malul apei, aşa că ideea unui weekend la pescuit le-a surâs multora, informează stirileprotv.ro.

Asaltul bălților

După două luni de pauză, nerăbdarea pescarilor de a-şi întinde undițele abia mai poate fi stăpânită. La o baltă din Baloteşti – judeţul Ilfov, cele 20 de camere pregătite pentru cei ce vor să innopteze pe malul apei sunt rezervate pentru următoarele patru weekenduri. Fie că vorbim de cazare în rulote rustice sau camere de lux cu jacuzzi. Preţurile variază între 300 şi 400 de lei pe noapte. În locațiile de pe lângă bălți, pescarii pot veni şi cu copiii. Pentru cei mici sunt organizate plimbări cu hidrobicicleta sau cu poneiul.

Cu copii, fără contact cu alții

Pescarii sunt aşteptaţi şi la 20 de kilometri de Oradea, unde Ovidiu Raiță are trei bălți pline cu peste. Cei care vor să rămână peste noapte pe malul apei se pot caza în 13 căsuţe din lemn. Ovidiu Raită, proprietar: “Fiecare căsuţă are filigoria ei, deci fiecare familie stă la ea, nu există contact cu restul familiilor nicăieri.” Un loc similar găsiţi şi la 30 de kilometri de Alba Iulia, în localitatea Dostat. Acolo, patru tone de crap, caras şi fitofag înoată în trei lacuri intise pe 8 hectare. O zi pe această baltă, costă 40 de lei, iar pescarii pot să îşi ia acasă captură de caras.