Viteza de circulație va fi limitată în centrul Brașovului. Când va intra în vigoare

Primarul Allen Coliban anunță, prin intermediul unei postări pe Facebook, că viteza va fi limitată la 30 km pe oră în centrul orașului. Propunerea a fost avizată pozitiv miercuri, în ședința comisiei de circulație.

„Mă bucur să vă anunț că, în cadrul ședinței de astăzi a Comisiei de circulație, a fost avizată favorabil propunerea mea privind limitarea vitezei de circulație la 30km/h.

Am decis să fac această propunere în urma sesizărilor privind aglomerația, zgomotul, poluarea, trepidaţiile care deteriorează clădirile, primite de la brașovenii care locuiesc în zona centrului istoric şi în cartierul Şchei, dar şi pentru a proteja pietonii şi bicicliştii care circulă în număr mare în această zonă şi pentru care viteza excesivă reprezintă un pericol.”, spune acesta.

Când va intra în vigoare regula

Primarul Brașovului anunță că regula va intra în vigoare atunci când Poliția Rutieră va aproba planul de semnalizare și Primăria va monta noile semne de circulație.

În plus, acesta spune că propunerea a venit și din partea reprezentanților BikeNET.

”Mai mult, propunerea de limitare a vitezei pe anumite străzi intens circulate de biciclişti a venit şi din partea reprezentanţilor BikeNET – grup de lucru creat la nivel de judeţ pentru pentru dezvoltarea şi conectarea traseelor de biciclete în judeţul Braşov – ca fiind singura soluţie pentru ca bicicliştii să circule în siguranţă, în lipsa spațiului necesar amenajării unor piste dedicate. Cred că această propunere va creşte siguranţa pentru toţi participantii la trafic, indiferent de modul de deplasare pe care îl aleg.

Vă mai anunț că Poliția Națională va monitoriza circulația cu radare mobile și suntem în discuții cu ei pentru un proiect privind amplasarea de radare fixe..” transmis Allen Coliban.