Şeful DSP Covasna, Agoston Laszlo, a precizat că măsura a fost luată preventiv, în contextul acţiunilor menite să stopeze răspândirea infecţiilor cu noul tip de coronavirus şi a menţionat că nu există motive de panică, potrivit agerpres.ro

Spații pentru a ține persoanele în carantină

De asemenea, a mai menţionat că în cursul zilei de luni au fost identificate mai multe spaţii în care ar putea fi ţinute în carantină persoanele infectate cu noul coronavirus, în ipoteza în care vor apărea astfel de cazuri.

„Nu este cazul, dar preventiv am identificat aceste spaţii, ca să fie corespunzătoare, să asigure condiţii bune, apă, canalizare, căldură, să poată fi cazate cât mai puţine persoane în cameră, să nu fie în mijlocul comunităţii, ci mai retrase. Sperăm să nu fie nevoie, dar e bine să fim pregătiţi pentru orice eventualitate (…) Persoanele aflate în izolare la domiciliu nu au probleme, colaborează foarte bine, sunt sunate periodic la telefon şi sunt întrebate cum se simt”, a declarat Agoston Laszlo.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna, Marius Tolvaj, a declarat că, în cursul zilei de luni, o persoană aflată în stare febrilă, venită din Italia, a fost transportată preventiv la secţia UPU a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe. Potrivit acestuia, intervenţia a fost efectuată cu o autospecială de transport personal şi victime multiple.

O familie a fost izolată preventiv

Tot în cursul zilei de luni, o familie venită săptămâna trecută din Italia a fost izolată preventiv într-o locuinţă din oraşul Întorsura Buzăului, deşi nu prezintă simptome de boală. Prefectul judeţului Covasna, Iulian Constantin Todor, a precizat că este vorba despre trei persoane, doi adulţi şi un copil, care au venit cu avionul în România în data de 20 februarie.

Acesta a mai confirmat că nu există motive de panică, situaţia fiind sub control, şi a recomandat cetăţenilor să reacţioneze cu calm şi responsabilitate, să se documenteze din surse oficiale şi credibile şi să respecte recomandările făcute de autorităţi.