Virgil Musta, șeful secției de boli infecțioase de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, consideră că situația a ajuns dramatică în România. Acesta precizează că s-a ajuns în situația în care nu mai există locuri în spital pentru internarea cazurilor grave de coronavirus.

De asemenea, acesta punctează că s-a ajuns la un nivel de infectare foarte mare și există acum riscul ca orice persoană cu care ne întâlnim să fie infectată, lucru care nu se întâmpla în urmă cu câteva luni. Din această cauză, medicul recomandă să purtăm permanent masca de protecție, mai ales când ne întâlnim cu cineva.

„Asistăm la drame în familie, unde nu mai avem unde interna cazuri grave.

Aparținătorii insistă foarte mult ca pacienții să fie internați, dar noi nu mai avem locuri.

Această presiune face ca și medicii să fie foarte obosiți, tracasați, să aibă probleme în a-și desfășura în mod eficient actul medical.

Dacă acum trei luni riscul de a te întâlni cu o persoană bolnavă nu era foarte mare, acum putem considera ca orice persoană cu care ne întâlnim, prieten, cunoscut, este potențial infectat și ne poate îmbolnăvi.

Trebuie să purtăm masca permanent, când ne întâlnim cu cineva”, a spus medicul Virgil Musta la Digi24.

Acesta a explicat că măsurile de relaxare au fost înțelese greșit de populație, acesta fiind și unul din motivele pentru care rata de infectare a crescut în România, dar și în alte țări din Europa.

„S-a ajuns la o rea înțelegere a relaxării, lumea consideră că dacă ești relaxat nu trebuie să respecți regulile. Nu este adevărat”.

Sursă foto: INQUAM/Cornel Putan.