Aflată sub asaltul celui de-al treilea val al pandemiei, România s-a confruntat în ultimele zile, din fericire, cu o diminuare a numărului de infectări cu SARS-CoV-2.

Celebrul medic Virgil Musta, şeful Secţiei de Boli Infecţioase de la Spitalul “Victor Babeş” din Timişoara şi membru în Comisia Naţională de Management Clinic şi Epidemiologic al COVID-19, este de părere că acest trend descendent va continua în perioada următoare.

„Trebuie, în continuare, să fim foarte, foarte prudenţi”

Medicul lasă totuşi de înţeles că dorinţa oamenilor de a merge să se vaccineze va conta foarte mult: „Dacă se înţelege ca în continuare să ne vaccinăm cât mai mulţi şi cât mai rapid, sunt convins că lucrurile vor merge bine.”

În plus, medicul timişorean spune că scăderea numărului de infectări din ultima perioadă nu trebuie să ne creeze o falsă impresie de siguranţă, relatează news.ro. Regulile de prevenire a răspândiri bolii trebuie respectate în continuare, afirmă el.

„Eu cred că nu trebuie să ne relaxăm. Trebuie, în continuare, să fim foarte, foarte prudenţi ca să putem încetul cu încetul, să revenim la o viaţă normală respectând, totuşi, anumite reguli”, a declarat, duminică, Virgil Musta, pentru B1 TV.

Se va ajunge, în curând, la un nivel care să ne permită să ne desfăşurăm activităţile normal

Întrebat când crede că va trece al treilea val al pandemiei, Virgil Musta a indicat că totul ar trebui să mai dureze cel mult o lună de zile, iar apoi vor începe să ne puteam desfăşura activităţile în mod normal.

„Eu am speranţa că în jumătate de lună, o lună, el (valul trei – n.red.) va ajunge la un nivel care să ne permită să ne desfăşurăm activităţile normal. Adică eu cred că trendul descendent va continua şi s-ar putea să fie mai mulţi factori care să intervină în acest sens, evoluţia normală a infecţiei, dacă ţineţi minte, în urmă cu un an, în luna iunie numărul de cazuri era foarte mic pentru că şi infecţia, pe de o parte, a avut un trend de scădere natural.

Pe de altă parte, măsurile luate şi respectate au dus la scăderea acestui număr. Dacă se înţelege ca în continuare să ne vaccinăm cât mai mulţi şi cât mai rapid, sunt convins că lucrurile vor merge bine”, precizat medicul Virgil Musta.

Sursă foto: INQUAM Photos, Cornel Putan