Viorica Dăncilă a fost atacată chiar din interiorul Partidului Social Democrat. Aceasta a mărturisit că s-a lovit de niște atacuri din partea unor persoane la care nu se aștepta.

„Nu am văzut atacuri numai în publicaţiile Opoziţiei. Am văzut atacuri şi în alte publicaţii, am văzut atacuri din partea unor oameni de la care nu m-am aşteptat. Nu am căutat să văd cine este în spatele atacurilor. Am căutat să merg mai departe, să-mi găsesc forţa şi să rezolv cât mai multe probleme. Pentru că, la sfârşit de mandat, rămânem lucrurile pe care le facem”, a spus Dăncilă pentru Adevărul.

Întrebată dacă s-a gândit să candideze la prezidențiale din partea PSD, premierul a răspuns categoric „Nu. Niciodată”. Viorica Dăncilă exclude postul de președinte al României.

„Eu deocamdată sunt ocupată cu Guvernul. Vreau să avem o guvernare bună şi să-mi duc mandatul la bun sfârşit”, a spus Dăncilă.

Întrebată dacă crede în ideea unui candidat comun PSD-ALDE la preşedinţie, Dăncilă a răspuns:

„Este posibil. Aşa cum s-a subliniat în nenumărate rânduri, eu cred că trebuie să candideze cel care va fi cel mai bine clasat în sondaje, dacă vrem să obţinem o victorie la alegerile prezidenţiale. Dar aceste discuţii cred că se vor purta după alegerile europarlamentare.”