“La moțiune se vede adevărul. La moțiune se vede cine este în opoziție cu guvernul și cine doar mimează opoziția.

În teorie moțiunea ar trebui să treacă. Are 237 de semnături. Susținătorii teoretici ai moțiunii au în parlament 241 de oameni și au nevoie de 233 ca moțiunea să treacă. În practică lucrurile stau mai rău.

PNL (95) + USR (40) + PMP (18) + UDMR (30) + PR (58)

Dintre minorități vom avea cel puțin un vot pentru moțiune, cel al reprezentantului germanilor.

Nu se știe dacă cei doi „independenți” vor vota moțiunea. Este vorba de doamna Bîzgan și domnul Dohotaru.

Toate astea ne fac să credem că, în teorie, moțiunea ar trebui să treacă. Și totuși sunt dubii mari.

În practică, mulți s-ar putea să nu vină. De ce? Pentru că au fost cumpărați.

În perioada aceasta PSD a dat bani grei și funcții în stat bine plătite pentru a convinge parlamentari să nu voteze la moțiune.

Cine sunt cei care au fost cumpărați? Vom vedea joi la moțiune. Cine se declară în opoziție, dar nu votează sau nu votează la vedere, a fost probabil cumpărat de PSD. Să vedem joi ce se va întâmpla. Dar în afara cazului în care cineva are un accident sau probleme medicale grave, nu există niciun motiv să lipsească de la unul din cele mai importante voturi din această legislatură.

Se vehiculează multe sume pentru care au fost cumpărați parlamentari. Toate de ordinul zecilor de mii de euro. Mulți parlamentari au dat bani grei la partid pentru a ocupa un loc de parlamentar, iar voturi ca acesta sunt modul în care își rentabilizează investiția.

Dacă ne luăm după ce spun la televizor, nu o să-i depistăm niciodată. Dar acum e un moment bun să-i prindem”, a scris deputatul Claudiu Năsui pe Facebook.