Dăncilă nu a ascultat rugămintea de bun-simţ a lui Juncker şi l-a numit în locul Corinei Creţu pe Mircea Paşcu, scrie Europa Liberă.

„Numire inutilă pentru că până în octombrie nimic nu se va face în domeniul respectiv: dezvoltarea regională. Comisia funcționează fără acel post. A sosit vacanța de vară a Comisiei, marile dosare sunt suspendate. Apoi, un nou comisar nu ar avea timp, pur și simplu, nici măcar să se familiarizeze cu dosarele până în octombrie. El nici nu va putea fi, de altfel, audiat de Parlamentul European, așa cum este obligatoriu. Noul Parlament European are o arhitectură încă fluidă, iar săptămâna viitoare abia își alege viitorul președinte”, conform Europa Liberă.

„Mai degrabă, numirea a fost un cadou de consolare pentru veteranul Ioan-Mircea Pașcu, care nu a intrat pe listele PSD-ului pentru a redeveni parlamentar european, dar care va primi acum vreme de câteva luni un salariu de 20.000 euro pe lună, împreună cu toate celelalte privilegii și bani pentru asistenți și birou, apoi, desigur, pensie de Comisar European,” mai scrie publicația citată.