Prim-vicepreședintele PNL, aduce o nouă serie de acuzații și insulte la adresa Viorcăi Dăncilă, publicate într-o postare pe Facebook. Acesta o acuză pe Premierul României de situația critică existentă în rândul animalelor infectate cu pestă porcină.

„Vă invit să ghiciți ce ferme nu au probleme cu pesta porcină. Exact! Ceilalți sunt devastați. Numărul focarelor a crescut la 1.185 în ultima săptămână, cu 77 mai multe faţă de săptămâna precedentă. 346 de localităţi din 25 de judeţe. Asta e guvernare, doamna Dăncilă? Incompetența a lovit dur exact în bazinul dvs electoral. Plecați, până nu vă dispare partidul! Deși, dacă mă gândesc mai bine, n-ar fi cea mai mare nenorocire“, a scris Rareș Bogdan.

Acesta face referire la situația extremă din România în ceea ce privește dispariția a sute de mii de animale în doar un an, datoriă pestei porcine africane.

Reamintim că România avea, la 1 mai 2019, 3,726 milioane de porci, în scădere cu peste 400.000 de capete, respectiv 9,8%, faţă de perioada similară a anului trecut, când efectivele numărau 4,129 milioane, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică publicate vineri. Din vara anului 2017, România se confruntă cu virusul pestei porcine africane, din cauza bolii fiind sacrificaţi 462.459 de porci.

„Numărul focarelor de pestă porcină africană active pe teritoriul României a crescut la 1.185 în ultima săptămână, cu 77 mai multe faţă de săptămâna precedentă, boala evoluând în prezent în 346 de localităţi din 25 de judeţe”, potrivit Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).