Economia Italiei a înregistrat o creştere zero în trimestrul doi din 2019, după un avans de doar 0,1% în primele trei luni din acest an, în condiţiile în care nici comerţul şi nici cererea internă nu au avut o contribuţie pozitivă, arată datele publicate de Institutul Naţional de Statistică (Istat), transmite Reuters.

Conform Istat, industria şi agricultura s-au contractat în perioada aprilie-iunie 2019, în timp ce sectorul serviciilor a înregistrat o uşoară creştere.

Conform datelor Eurostat, economia zonei euro a crescut cu 0,2% în trimestrul doi din 2019, după un avans de 0,4% în primele trei luni ale anului.

Guvernul de la Roma se aşteaptă în acest an la un avans al Produsului Intern Brut de 0,2%, după o expansiune de 0,9% în 2018.

„Posibilitatea unui declin al PIB-ului în trimestrul doi din 2019 este relativ ridicată”, avertiza luna trecută Gian Carlo Blangiardo, preşedintele Istat, la prezentarea în Parlament a raportului anual „Starea naţiunii”.

Pentru acest an, Istat se aşteaptă la o creştere a economiei de 0,3%, confirmând estimarea publicată de Banca Centrală a Italiei.