„Cel mai bun moment pentru a vă pregăti pentru un accident este înainte de accident. Cel mai mare accident din istoria lumii urmează să vină. Vestea bună e că cel mai bun moment pentru a vă îmbogăți este în timpul unui accident. Vestea proastă este că următorul accident va fi unul lung. Cumpărați cît mai mai mult aur, argint și Bitcoin. Aveți grijă”, a scris Kiyosaki pe contul său oficial de Twitter.

Anunţul momentului despre criptomonede

Cu câteva zile în urmă, Kiyosaki lansase o predicție similară cu privire la sosirea unei crize financiare globale, comentînd anunțul pachetului uriaș de stimulare economică al administrației Biden.

Robert Kiyosaki s-a dovedit în repetate rânduri un susținător al Bitcoin, deși a încercat să-și tempereze optimismul privind piața criptografică. Când criptomoneda a atins prețul record de peste 64.000 de dolari, el a spus că se aștepta la o corecție bruscă, citând suma de 24.000 de dolari ca posibilitate. Apoi a vorbit de 28.000 de dolari, spunînd că va cumpăra mai mult la acel preț.

Anul trecut, Kiyosaki afirma că este un puternic suținator al criptomonedei, dar aurul și argintul reprezintă banii lui Dumnezeu. Dumnezeu i-a pus aici”. Săptămâna trecută, criptomoneda a atins valoarea estimată, înainte de a reveni la 34.500 de dolari. Cu toate acestea, Kiyosaki nu a confirmat dacă a făcut noi achiziții ale activului digital.

Robert Kiyosaki spune că un Bitcoin va ajunge să coste 1,2 milioane de dolari

Kiyosaki este cel care prezis cu exactitate, în decembrie 2020, că prețul criptomonedei va ajunge la 50.000 de dolari în 2021.

Acum, întrebat dacă este prea târziu să cumpere bitcoin la prețul actual,  investitorul a spus: „Am cumpărat bitcoin la 9.000 de dolari și am crezut că sunt jecmănit. Dar motivul pentru care l-am cumpărat la 9.000 de dolari a fost pentru că pandemia a închis economia mondială”.

„Mi-aș dori să-l cumpăr cu 10 cenți așa cum au făcut mulți oameni”, a adăugat el.

Tipărirea banilor de către guvern, stimulentele excesive și devalorizarea dolarului SUA sunt cele care îi atrag pe oameni către bitcoin și aur. ”Cred că în cinci ani va ajunge la 1,2 milioane de dolari”.