Viktor Orban îl pune la punct pe premierul olandez: Nu se gândesc la ce nu pot spune despre o altă naţiune şi legile altei ţări

Majoritatea liderilor din UE l-au criticat săptămâna trecută pe Orban în legătură cu o nouă lege care le interzice şcolilor din Ungaria să folosească materiale despre care se consideră că ar promova minoritățile sexuale. În acest context, premierul olandez Mark Rutte i-a spus omologului său ungar să respecte drepturile acestora sau să părăsească blocul comunitar, conform reuters.com

„Este o abordare colonială. Pur şi simplu nu se gândesc la ce pot şi ce nu pot spune despre o altă naţiune şi despre legile altei ţări”, este replica oferită vineri Orban la postul public de radio.

Viktor Orban s-a angajat într-o luptă de a apăra valorile creştine tradiţionale ale Ungariei

Viktor Orban, care se va confrunta cu alegeri parlamentare anul viitor, a devenit tot mai radical în privinţa politicilor sociale, într-o autoproclamată luptă de a apăra în faţa liberalismului occidental ceea ce el spune că sunt valorile creştine tradiţionale ale Ungariei.

Guvernul său susţine că legea, care va intra în vigoare săptămâna viitoare, nu îi are ca ţintă pe cei din minoritățile sexuale, ci urmăreşte protecţia copiilor, ai căror părinţi ar trebui să joace rolul principal în educaţia lor sexuală.

Așadar, UE îi cere lui Orban să abroge legea, care face parte dintr-un val de măsuri restrictive care au mai vizat media, justiţia şi migranţii, iar 17 din cei 27 de lideri din UE au semnat o scrisoare prin care şi-au reafirmat angajamentul de a proteja drepturile persoanelor din minoritățile sexuale.

Sursa foto: mediastandard.ro