Politica restrictivă de subscriere în cazul polițelor de asigurare de viață pe termen scurt cu achitare la scadență pe mai multe piețe a continuat să aibă un impact asupra veniturilor totale din prime. După ajustarea pentru operațiunile pe termen scurt cu achitare la scadență, valoarea totală a primelor a crescut chiar cu 4,5% în primele șase luni ale acestui an. 

 ”Am anunțat o țintă de dublare a profitului realizat anul trecut, până la 400 milioane euro și rezultatele noastre semestriale confirmă că suntem pe traiectoria preconizată pentru a atinge acest obiectiv, deși contextul caracterizat de dobânzi scăzute nu s-a schimbat și continuă să aibă un efect negativ asupra rezultatelor noastre financiare”,spune Elisabeth Stadler, CEO al Vienna Insurance Group. Rezultatul financiar a fost de 449,5 milioane euro (-13,2%).

Rata netă combinată a Grupului s-a situat la 97,9% după reasigurare (fără a include venitul din investiții), menținându-se categoric sub pragul de 100% pe parcursul perioadei de raportare.

Investițiile Grupului, inclusiv numerarul și echivalentele de numerar, au însumat 32,3 miliarde euro
(+3,2%) în prima jumătate a anului 2016.

În luna iulie 2016, agenția internațională de rating Standard & Poor's a reconfirmat ratingul A+ cu perspectivă stabilă acordat VIG. Astfel, VIG continuă să aibă cel mai bun rating dintre emitenții incluși în indicele ATX (indicele Bursei de Valori din Viena). ”Agenția Standard & Poor’s și-a fundamentat ratingul A+ în primul rând pe poziția de lider de piață pe care o deținem și pe nivelul ridicat de flexibilitate financiară, care ne conferă siguranță în perioadele cu turbulențe neașteptate pe piețele financiare. Standard & Poor’s consideră că vom fi capabili să ne menținem poziția de lider de piață în Austria și în Europa Centrală și de Est. Suntem încântați că perspectiva stabilă a fost de asemenea confirmată”, a încheiat Elisabeth Stadler.