Finala campionatului de fotbal american (NFL) din noaptea trecută, disputată între  New England Patriots și Philadelphia Eagles, a încins atât atmosfera din tribune sau din fața televizoarelor, cât și bugetele marilor companii dornice să își promoveze produsele în timpul meciului. Conform presei americane, firmele care au difuzat reclame în timpul finalei desfășurată pe U.S. Bank Stadium din Minneapolis, Minnesota, au plătit, în medie, 5 milioane de dolari pentru fiecare 30 de secunde. Unele spoturi TV au ajuns chiar și la 7 milioane de dolari. Și asta fără a lua în calcul costul producției și onorariile plătite vedetelor care au apărut în spoturi. Iar acestea nu au fost deloc puține.

Cei peste 110 milioane de telespectatori ai Super Bowl 2018 din întreaga lume au putut vedea cu Peter Dinklage, actorul din Game of Thrones, împreună cu Morgan Freeman cântă și dansează o piesă rap a lui Busta Rhymes, sau cum Matt Damon promovează o acțiune caritabilă a Stella Artois. Din reclamele de la Super Bowl 2018 nu au lipsit vedete precum Keanu Reeves, Peyton Manning, Steve Tyler și nici chiar Danny De Vito care a interpretat rolul unei… bomboane.

Pe lângă milioanele de euro investite în publicitate, finala Super Bowl din acest an a uimit prin reprezentația lui Justin Timberlake care a susținut un scurt concert în pauza meciului, una dintre melodii fiind dedicată celebrului Prince. Nu mai puțin surprinzător a fost rezultatul finalei, Philadelphia Eagles învingând într-un meci în care echipa New England Patriots era considerată favorită.