Imaginile de la fata locului pot fi vazute aici

Cei doi mebri ai ONG-ului au vrut să pătrundă la conferinţa de presă a liderului ALDE. Ei au fost blocați, inițial, de câțiva membri ALDE. Ulterior, situația a degenerat și, conform presei locale, ofițerii SPP au intervenit în forță.

Deși presa locală a titrat că au intervenit și ofițerii SPP, Serviciul a precizat, pentru SPS, că nu s-a implicat în incidente, iar evacuarea persoanelor violente a fost făcută de către organizatori.

”Referitor la incidentul petrecut la Oradea, la începutul conferinței de presă susținută de președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, facem următoarele precizări:

1. În sala de conferință le-a fost permis accesul tuturor jurnaliștilor pe baza legitimației de presă.

2. Persoanele care au creat agitația și întregul incident nu au putut prezenta la intrarea în sală o legitimație de presă și nici nu au putut invoca o altă calitate pentru a participa la eveniment.

Citește și: Dezvăluire-bombă a avocatului Alinei Bica! De ce ar fi fugit, de fapt, fosta șefă DIICOT în Costa Rica

3. De asemenea, scopul acestora, așa cum s-a putut observa și din comportament, a fost acela de a instiga și a deranja conferința de presă.

4. Persoanele care au creat incidentul de la conferința de presă au fost invitate în repetate rânduri să părăsească incinta, însă au refuzat.

Ne cerem scuze participanților la conferință și persoanelor prezente în locația unde a avut loc evenimentul ALDE pentru disconfortul creat.”, precizează ALDE.

Cei doi membri ai ONG-ului, Sebastian Duma şi Cosmin Bursaşiu, voiau să pătrundă la conferinţa de presă a liderului ALDE. Ei au fost blocați, inițial, de câțiva membri ALDE. 

 

Reprezentanţii ONG-ului Oradea Civică au început să strige, pentru a fi auziţi de cei dinăuntru: „Politicienilor le este frică de cetăţeni, se pare! ALDE, lăsaţi-ne să intrăm şi noi! Domnule Tăriceanu, suntem aici la intrare şi vrem să intrăm. Vrem să punem şi noi o întrebare domnului Tăriceanu, acestui domn corupt, care a primit 800.000 euro şpagă. Şpăgarule! Eşti un şpăgar, un nenorocit de şpăgar şi corupt, care nu vei mai intra în nicio funcţie publică. Ne este ruşine de tine, Tăriceanu, nu eşti binevenit în Oradea, să nu mai vii în Bihor, să stai acolo cu hoţii tăi la Bucureşti, nenorocitule!”. A fost momentul în care aceștia au fost scoși afară din sediu, iar în momentul busculadei, o jurnalistă a fost lovită. Ei i s-a interzis să revină în sală, scrie Realitatea.