În prezent, maşina este supusă testelor de durabilitate. Transition are două aripi care se pliază atunci când maşina zburătoare merge pe drumuri publice, iar la extinderea lor, automobilul poate decola şi ateriza în poziţie verticală, fără să necesite o pistă specială, informează RADOR, care citează publika.md.

Pentru a putea conduce un astfel de vehicul va fi nevoie şi de un permis special, care va putea fi obţinut în urma unui curs de zbor cu o durată de 20 de ore. Preţul maşinii va fi de aproximativ 300 de mii de dolari.

<iframe width="360" height="350" src="https://www.publika.md/embed_iframe.php?id=2229111" border="0" scrolling="no" style="border: 0px;"></iframe>

Despre proiectul companiei Terrafugia, Capital.ro scria în urmă cu aproximativ trei ani de zile că prototilul Terrafugia Transition a efectuat cu succes primul său zbor. Această maşină îşi poate extinde aripile prin simpla apasăre a unui buton. Anvergura aripilor ajunge la 9,16 metri în timp ce lungimea aeronavei este de 6,33 metri. Terrafugia este propulsată de un motor cu o putere de 100 CP (Rotax 912S).

Viteza maxima pe sosea a acestei maşini poate ajunge la 184 km/h şi poate fi parcată cu uşurintă în garaj, prin rabatarea aripilor. Propulsia este asigurată de un motor cu combustie internă în patru timpi, iar alimentarea cu benzina se poate realiza cu cea mai mare uşurinţă, la orice benzinărie. "Aceasta realizare va schimba cu siguranţă universul mobilităţii personale. Este ceea ce entuziaştii aviaţiei asteaptă încă din anul 1918", declara în urmă cu trei ani inventatorul Terrafugia, Carl Dietrich. Potrivit acestuia, maşina poate parcurge aproximativ 640 km în aer cu un singur plin.

<iframe width="640" height="480" src="https://www.youtube.com/embed/EHXnLCIgNug" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>