Imagini spectaculoase de pe Autostrada Transilvania. Primul lot ar putea fi dat în folosință anul acesta (VIDEO)

Constructorul Strabag, cel care se ocupă de șantierul Autostrăzii Transilvania, a postat pe canalul oficial de Youtube un videoclip în care arată stadiul primului lot de autostradă, cel cuprins între Târgu Mureș și Ungheni.

Filmarea începe cu cele două sensuri giratorii prin care proiectul se conectează la Municipiul Târgu Mureș și drumul de patru benzi care au o lungime de 4,7 kilometri. Întregul lot are 9 kilometri de șosea rapidă, dintre care 4,5 kilometri de autostradă și 4,7 kilometri de drum cu patru benzi și separator de sens. Constructorul spune că drumul ar putea fi dat în folosință cel târziu la finalul acestui an.

Primul lot vine în continuarea a 33 de kilometri de autostradă deja dați în folosință. Acesta ar permite șoferilor să intre pe autostradă mult mai aproape de Târgu Mureș.

Potrivit filmării, stadiul lucrărilor este de aproape 80%, constructorul concentrându-se pe finalizarea structurilor și a nodului rutier cu DJ151D. În plus, există echipe care se ocupă de finalizarea podului peste râul Niraj.

La începutul filmării se poate vedea că muncitorii aștern stratul final de uzură.

Cât a costat primul lot

Primul lot din Autostrada Transilvaniei (A3) are o lungime de 4,5 km autostradă, la care se adaugă 4,7 km drum de legătură. Contractul semnat la data de 29 mai 2020, are o valoare de 192 milioane de lei.

Ordinul de începere a lucării a fost în iulie 2020, iar termenul de execuțue este de 18 luni. În contract se arată că Autostrada Transilvaniei ar trebui finalizată în ianuarie-februarie 2022.

„Tronsonul A3 Ungheni – Târgu Mureş, un sector de 10 kilometri, jumătate autostradă, jumătate drum de legătură (n.r. cu câte două benzi pe sens.). Nu avem probleme acolo, se avansează foarte bine”, a spus fostul ministru Cătălin Drulă când şi-a făcut bilanţul la Ministerul Transporturilor. Drulă a precizat că tronsonul ar urma finalizat în noiembrie.

Sursă foto: Dreamstime