Asasinatul preşedintelui statului Haiti, Jovenel Moise a zguduit întreaga lume. Un clip video a fost postat pe internet după tragicul incident, iar potrivit imaginilor mai mulţi bărbaţi înarmaţi au luat cu asalt reşedinţa acestuia, din cartierul Pelerin din Puerto Principe, scrie Adevărul.

De menționat este faptul că, în urma atacului, soţia preşedintelui a fost rănită în atac şi a fost spitalizată în stare critică.

Astfel, în clipul video postat pe Twitter, se pot observa mai multe persoane înarmate care coboară dintr-un SUV în faţa reşedinţei preşedintelui. La scurt timp se aud mai multe focuri de armă şi, în final, este surprinsă plecarea asasinilor cu un convoi de maşini.

Amintim faptul că preşedintele haitian Jovenel Moise a fost asasinat după un raid al unei bande înarmate asupra reşedinţei prezidenţiale din capitala Port-au-Prince în jurul orei locale 1 noaptea (08:00, ora României).

Anunțul a fost făcut de premierul interimar într-un comunicat de presă. În ceea ce privește naționalitatea atacatorilor, o parte din acești avorbeau în spaniolă, în contextul în care limbile oficiale din această ţară sunt franceza şi creola haitiană. Soţia preşedintelui a fost rănită în atac şi spitalizată, precizează Claude Joseph.

Premierul din Haiti îndeamnă populația să fie calmă

După tragicul incident din Haiti, premierul Claude Joseph a îndemnat populaţia la calm şi anunţă într-un comunicat că poliţia şi armata urmează să asigure menţinerea ordinii.

În ceea ce privește asasinatul, premierul precizează denunţă atacul drept „odios, inuman şi barbar”  subliniind faptul că atacatorii sunt vorbitori de spaniolă.

„Preşedintele a fost asasinat la el acasă de către străini care vorbeau engleza şi spaniola. Ei au atacat reţedinţa preşedintelui Republicii”, a declarat Claude Joseph.

Acesta a făcut referire și la securitatea țării care în prezent este sub control. „Situaţia securităţii este sub control”, a dat el asigurări.