Situația în care suntem puși în această perioadă este cu siguranță una frustrantă. Afară e o vreme prietenoasă, creștinii trec prin cea mai importantă perioadă a anului – sărbătoarea Paștelui– dar noi stăm în casă și ne înveselim cu glume de pe internet. Acum încercați să vă mutați cu imaginația în Sudul Italiei. Temperaturi mai ridicate ca la noi, în jur au Marea Mediterană. Clar, e mai frustrant pentru ei. Așa că unii dintre ei și-au luat inima în dinți și au decis să petreacă în prima zi de Paște.

În ciuda restricţiilor impuse de autorităţi, mai mulţi italieni din Palermo au găsit metode pentru a păcăli controalele poliţiei şi au încins grătare pe acoperişul blocului. Copii, părinţi şi bunici au fost surprinşi dansând în fața camerelor de filmat ale vecinilor. Totuşi, petrecerea de Paşte a fost întreruptă în scurt timp de poliţie.

Profitând şi de vremea frumoasă, italienii s-au organizat şi şi-au dat întâlnire pe acoperişurile blocurilor pentru a încinge grătarele de Paşte. Astfel, oamenii au încălcat restricţiile şi nenumăratele sfaturi privind combaterea răspândirii coronavirusului. În cazul surprins în imaginile virale, poliţia a intervenit în scurt timp şi i-a avertizat din elicopter pe petrecăreţii din Palermo să elibereze acoperişul şi să se întoarcă acasă.

Leoluca Orlando, primarul din Palermo, i-a numit „criminali inconştienţi” pe petrecăreţi. De asemenea, mai multe anchete pentru identificarea acestora au fost declanşate de către autorităţi. Mai mult, primarul a declarat că identificarea acestor oameni va fi extrem de uşoară având în vedere că foarte mulţi dintre ei au postat poze de la faţa locului pe reţelele de socializare, informează Giornale di Sicilia.