Inalta Curte de Casație și Justiție a respins cererea procurorilor DNA de a devansa termenul de judecată în dosarul angajărilor fictive de la Teleorman, care îi provoacă mari bătăi de cap lui Liviu Dragnea.

Judecătorii au apreciat că nu se impune preschimbarea termenului stabilit inițial, 20 mai. În cazul cererii DNA de preschimbare a termenului și pentru Darius Vâlcov, judecătorii nu au luat nicio decizie.

DNA a cerut Curții Supreme să dea termene mai scurte în dosarele de corupție ale lui Liviu Dragnea și Darius Vâlcov. “Am cerut devansarea termenelor din motive de celeritate a judecării proceselor”, a explicat atunci Livia Săplăcan, purtătorul de cuvânt al instituției.  Nu s-a spus concret când ar trebui să fie preschimbate termenele din procesele celor doi, aceasta fiind de competența exclusivă a instanței de judecată.

La începutul acestei săptămâni, mai exactluni, după o ședință tumultoasă, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis ca viitorul termen în dosarul lui Dragnea să fie 20 mai, iar în dosarul lui Darius Vâlcov a acceptat solicitarea de amânare pentru găsirea unui avocat și a dat termen pentru 11 iunie.