Luna aceasta, compania olandeză Damen a ales să se retragă din administrarea șantierului de la Mangalia, acuzând statul român că a încălcat prevederile contractului.

„Vreau să explic ceva ce nu știe nimeni. Damen, când a venit să facă aceste corvete, a luat și șantierul de la Mangalia. Nu l-a cumpărat, nu a dat niciun ban pe el și s-au șters și datoriile. A zis: «intrăm partener cu statul român, construim corvetele astea pentru statul român». Am aflat că Damen a zis să își ia șantierul înapoi, că nu îl mai vor. Acum, cei care merg în Vama Veche sau 2 Mai, trec pe lângă șantier, dar i-a rămas în brațe statului român, cu datoriile alea mari, fără muncitori și fără nimic”, a declarat Victor Ponta în emisiunea lui Marius Tucă transmisă de Gândul.

Ziua Marinei nu mai există

Cât despre Ziua Marinei, fostul premier a spus că aceasta nu mai există, în condițiile în care marina României are doar două nave.

„Astăzi, de ziua marinei, Iohannis merge să sărbătorească, dar nu înțeleg ce sărbătorește, că nu am luat nici măcar o copaie. Am închis și șantierul, nu se mai face nimic. Ce poți să sărbătorești?! Ziua Marinei nu mai există. Marina noastră are două nave, ambele luate de Năstase”, a afirmat el.

Sursă: Dreamstime

Băncile au înregistrat cel mai mare profit din istorie

Tot în emisiunea lui Marius Tucă, Victor Ponta a punctat și că anul trecut, băncile au făcut cel mai mare profit din istorie.

„Povestea asta cu 1% a apărut de anul trecut. Anul trecut, din octombrie-noiembrie, când deja se știa de gaura de la buget, dacă nu mă înșel a spus-o Ciucă, probabil la o întâlnire cu Ciolacu. A fost istorică ieșirea lui, pentru că a fost ultima declarație de până azi, cel puțin în ultimele 10 luni, pe teme economice, a domnului președinte.

Între timp, toată lumea a început să discute despre chestia asta. În schimb, dacă nu mă înșel, a ieșit ieri sau alaltăieri, Simion, AUR, și a zis prima măsură pe care o iau când vine AUR la guvernare. Cineva l-a învățat bine pe Simion. Eu spun lucrurilor pe nume cu subiect și predicat.

Dacă 16% din profit înseamnă mai puțin decât 1% din cifra de afaceri, atunci statul îți ia 1%. Atunci când vinzi în pierdere ori ești hoț, ori ești prost. Dacă nu îți place, de obicei pleci. Nu va pleca nimeni dacă se impune impozitul de 1%.

Nici în Italia nu va pleca nicio bancă după supraimpozitare. Băncile au făcut anul trecut cel mai mare profit din istorie. Impozitul cifrei de afaceri este mult mai ușor de calculat. Dacă nu produci măcar 1%, trebuie să închizi”, a spus el.