"(…) domnul Arafat are de continuat proiectele începute şi de pregătit finanţarea pentru 2013 a sistemului de sănătate. Anul trecut, guvernul trecut ne-a finanţat sistemul de sănătate până la 1 septembrie. Practic, de la 1 septembrie trebuia să închidem toate spitalele şi toate clinicile de stat din România. Cu nişte eforturi extraordinare sper să reuşim să trecem aceste patru luni neacoperite de vechiul guvern, dar anul viitor avem obligaţia să asigurăm o finanţare raţională şi corectă", a afirmat Ponta, în debutul şedinţei de Guvern de miercuri.

Primul-ministru Victor Ponta a afirmat marţi că va gira funcţia de ministru al Sănătăţii cu toate atribuţiile delegate către actualul subsecretar de stat Raed Arafat. "Vom găsi soluţia juridică, pentru că domnul Arafat nu e membru al Guvernului şi nu poate în mod formal să gireze funcţia şi, probabil, o voi gira eu, dar cu toate atribuţiile delegate către domnul Raed Arafat", a spus Ponta. Pentru perioada următoare, lui Raed Arafat i s-au delegat toate atribuţiile ce revin funcţiei de ministru al Sănătăţii.

Vasile Cepoi a declarat că a demisionat din funcţie pentru a-şi proteja familia şi pentru a nu afecta imaginea Guvernului.
Agenţia Naţională de Integritate a sesizat săptămâna trecută Direcţia Naţională Anticorupţie în vederea cercetării ministrului Sănătăţii, Vasile Cepoi, pentru săvârşirea infracţiunilor de conflict de interese, infracţiuni împotriva intereselor financiare ale Comunităţii Europene, precum şi a celor asimilate infracţiunilor de corupţie, în legătură cu derularea unui proiect finanţat prin POSDRU, pe vremea când acesta era director al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.
Sursa: Agerpres