Preşedintele Pro România, Victor Ponta, crede că Viorica Dăncilă va fi sancţionată la alegerile prezidențiale toate nereușitele Guvernului. Victor Ponta a spus la Realitatea TV că Viorica Dăncilă nu va intra în turul doi dacă rămâne cu actualul Guvern, dar că nu își dorește să vadă o bătălie finală între doi candidați de dreapta: Klaus Iohannis și Dan Barna, notează Ştiripesurse.

„Dacă doamna Dăncilă rămâne cu acest Guvern, nu intră în turul doi; lumea stă la cozi și o înjură, de la 1 septembrie lumea vine din vacanță, toate nemulțumirile se duc la premier […] Dăncila a făcut câteva lucruri bune, Pleșoienii să se ducă la Moscova, nu puteai să te prindă 10 august cu Carmen Dan la Interne; legat de candidatură, nu putea să scape, nu a scăpat nici Năstase […] Handicapul principal este lipsa de performanță guvernamentală, a zis că nu a lăsat-o Dragnea, o cred, îl cunosc. Dacă guvernează bine până în noiembrie, o să ia voturi”, a declarat Victor Ponta.

Întrebat daca are de gând să o susţină pe Viorica Dăncilă, Ponta spune că nu se pune problema, în condiţiile actualului program de guvernare. „Mi-e greu să spun dacă o vom susține pe doamna Dăncilă, un proiect mai larg este schimbarea guvernamentală, pentru asa ceva i-aș sprijini; le-am spus: aveți un proiect bun vi-l votăm noi, nu aveți nevoie de UDMR […] Dacă va fi un proiect în care să credem, vom intra și la guvernare, acum nu putem în condițiile acestea […] Aș merge și as susține guvernul dacă vine cu proiecte în care să cred. De ce să nu susțin? noi suntem Pro, cei de la USR sunt Contra”, a mai precizat fostul premier.

Victor Ponta recunoaşte că a avut o întâlnire recentă cu Viorica Dăncilă. „Am băut o cafea, m-a căutat, mi-a spus că ar dori să aibă sprijinul ProRomânia, o să ne mai gândim. I-am spus, Viorica e ok cu prezidențialele, dar ai grijă că tot guvernul stă pe o bombă, ai terminat banii, ai distrus ce aveai prin casă, te împrumuți, îi minți pe primari; eu pot să spun cât de gravă e problema. […] Aveți o problemă cu guvernul, cu miniștrii, OUG 114 nu ați abrogat-o, cu banii pentru pensii nu; soluția este o restructurare integrală a guvernului, și apoi te duci în jos pe schimbarea administrației publice; un alt guvern, maxim 20 de ministri, restructurare solidă”, a declarat Ponta.

Preşedintele Pro România a şi glumit, comparând situaţia din PSD cu cea a unui celebru serial: „Știu foarte bine ce se întâmplă în PSD, vorbesc cu trei sferturi din oameni, este un Game of Thrones, toată lumea înjunghie pe toată lumea. Unii zic las-o să candideze, ca să îi luăm locul.”