Deputatul a dat ca exemplu judeţul Galaţi, unde PRO România va avea candidaţi la toate cele 65 de primării din judeţ, iar la Consiliul Judeţean va candida pentru funcţia de preşedinte senatorul Nicolae Marin, secretarul general adjunct al partidului.

„Vom avea candidaţi PRO România în toate cele 65 de primării din judeţ, iar senatorul Nicu Marin va candida la preşedinţia Consiliului Judeţean Galaţi, asta ca să lămurim că aşa cum nu am acceptat să fim la remorca PNL şi să votăm Guvernul Orban şi să primim şi noi acolo nişte mici funcţii de pe undeva, nici nu se pune problema să ne ducem la remorca PSD, că dacă eram mulţumiţi de PSD, rămâneam acolo. PRO România este un proiect de centru stânga nou în care vrem să arătăm şi să obţinem sprijinul oamenilor nu doar de stînga, de centru, oameni care vor să vadă altceva în afară de PSD şi PNL şi aşa vom fi în alegerile următoare. Suntem în Opoziţie şi vom încerca să promovăm proiectele şi oamenii PRO România”, a spus Ponta.

El a mai menţionat că PRO România îşi propune să obţină un procent de 10-15% la alegerile locale şi peste 15% la cele parlamentare de anul viitor.

Victor Ponta a participat marţi, la Galaţi, la o întâlnire cu responsabilii de zonă şi de organizaţii locale din judeţ, prilej cu care secretarul general adjunct al partidului, Nicolae Marin, a anunţat că un număr de 50 de membri PSD din Tecuci, între care viceprimarul şi city-managerul municipiului, au trecut la PRO România, notează Agerpres.

Victor Ponta a atacat ieri Guvernul Orban dar și parlamentarii USR

„M-am saturat de populism ieftin si declaratii pompoase lipsite de continut! Este nevoie de competenta si seriozitate cand abordezi probleme atat de grave si delicate ale societatii romanesti!

Oamenii trebuie sa stie adevarul despre pensiile “speciale” si despre ce propun Guvernul PNL si parlamentarii USR . Daca lasam necorectate minciuni si date false nu vor putea niciodata romanii sa inteleaga ce se intampla – iar nemultumirile legitime vor fi manipulate politic!

1. Desi se foloseste termenul de “pensii speciale” reprezentantii Guvernului se refera, de fapt, la pensiile militare si la pensiile de serviciu / cand vorbesc despre “eliminarea pensiilor speciale de la care se excepteaza cele militare si din Justitie” atunci se refera doar la aprox. 2.000 de persoane din cele 160.000 de beneficiari / desi se vorbeste de “eliminarea unei inechitati crase in Sistem” de fapt pensiile cu valori foarte mari raman neatinse / desi se vorbeste despre “economii bugetare” – de fapt din suma totala de 9 miliarde de RON/anual se reduc aprox 50 milioane ( 0,6% )
2. Doamna Vicepremier Raluca Turcan vorbeste de 9 miliarde de Euro platite anul / in realitate este vorba de 9 miliarde de RON ( o suma de 5 ori mai mica – poate a fost doar o exprimare gresita )
3. De pensii militare beneficiază aproximativ 150.000 de persoane – cei care au fost încadrați la MApN, MAI , SRI si alte institutii militarizate . Suma totala alocata este de aprox. 8 miliarde RON / de acestea Guvernul nu se atinge ( desi ar trebui sa revina la aplicarea corecta si rationala a Legii 223/2015) – invocarea acestora este pura demagogie
4. De pensii de serviciu ( pentru care se aloca aprox. 1 miliard de RON) beneficiaza aprox 10. 000 de persoane – cei care au fost:
* procurori, judecatori, personal auxiliar din Justitie – 5.600
* personal aeronautic – 1.500
* Deputati, senatori funcționari publici parlamentari – 800
* Fosti diplomați – 850
* Personalul Curtii de Conturi si auditori publici externi ai Curții de Conturi – 600

5. De zeci de ori s-a explicat ( si toata lumea a fost de acord) de ce aviatorii si personalul navigant au o pensie de serviciu : specificul activitatii, responsabilitatea uriasa, stresul si consumul emotional si ( important) conditiile concurentiale de pe piata muncii care impun formarea veniturilor din salarii mici ( ceea ce duce la pensii mici) compensate de diurne si sporuri / aceste prevederi speciale au fost suspendate de Guvernul “Boc” doar pe perioada Crizei din 2010-2012 si sunt absolut necesare daca ne dorim in Romania un viitor profesionist si sigur al aviatiei civile
6. Pensiile de serviciu pentru diplomati au avut la baza specificul activitatii ( salarii mici pana in anul 2014) si numarul mic de beneficiari / MAE ar trebui sa spuna clara daca este benefica pentru reprezentarea tarii noastre in exterior pastrarea sau schimbarea Sistemului
7. La Curtea de Conturi activitatea este asimilata celei a magistratilor – nu se poate constitutional sa departajezi modul de pensionare ( orice lege contrara ar duce la procese pe care le pierde Statul Roman)
8. La Parlamentari ( si functionarii parlamentari) cerinta unanima a societatii este de eliminare a pensiei de serviciu – fiind un organism politic este imposibil sa te opui vointei electoratului si voi vota linistit pentru eliminarea acestora / vreau insa si aici sa nu lasam ipocritii sa ne dea lectii – astept sa vad ca Dacian Ciolos si Europarlamentarii USR si PNL vor cere si la Bruxelles abrogarea pensiilor speciale de care ei beneficieaza ( daca sustii ceva la Bucuresti trebuie sa nu sustii contrariul la Bruxelles)

CONCLUZIE : tot ce spune Guvernul PNL ca va face cu “pensiile speciale” deocamdata ramane o vorba goala – praf in ochii oamenilor!

Singura solutie constitutionala, europeana, sustenabila si echitabila este impozitarea suplimentara a tuturor pensiilor si salariilor peste anumite praguri ( de 5,000 – respectiv 10,000 si 15,000 de ron) / ceea ce se propune acum este un populism si o lipsa de competenta si viziune specifica anului 2010 – si va avea aceleasi rezultate!”, a scris Victor Ponta pe Facebook.