‘Nici vorbă, nici nu au venit cei de la FMI cu ideea să mărim cota unică, deci nu avem ce lupte să dăm, s-or fi dat pe la televizor luptele, dar la negocieri nu, că nu au cerut aşa ceva oamenii. Nu zic că s-ar fi opus, dar ei n-au cerut aşa ceva. (…) E vorba de nişte obiective ale Guvernului care trebuie acoperite prin resursele bugetare rezultate în baza politicii fiscale. Din punctul meu de vedere, domnul Chiţoiu şi-a făcut foarte bine treaba şi astăzi la ora 17,00 vom şti exact care este rezultatul’, a detaliat premierul la sediul central al PSD, întrebat cum comentează afirmaţiile preşedintelui PNL, Crin Antonescu, potrivit cărora ‘s-au dus lupte cu FMI pentru a nu se creşte cota unică’.

Şeful Executivului a adăugat că ‘de schimbat datele nu se mai pot schimba’.

‘Poate exista sprijin pentru încheierea negocierilor – sprijin politic sau poate fi respinsă negocierea cu instituţiile internaţionale. A treia variantă nu există. Din partea PSD, domnul Chiţoiu are sprijinul necesar, dacă îl are şi din partea PNL şi PC, putem să închidem negocierile. Mâine pleacă oamenii. Am discutat şi eu cu domnii Antonescu şi Chiţoiu, după discuţia cu mine a mers să discute cu domnul preşedinte Antonescu, pentru că la ora 17,00 este întâlnirea oficială’, a arătat Victor Ponta.

În ceea ce priveşte CAS, premierul a precizat că ar vrea să reducă această contribuţie cât se poate de mult. ‘Domnul Chiţoiu este cel care va spune în ce măsură şi cum şi când vom reuşi să atingem toate obiectivele fiscale’, a adăugat el. AGERPRES