Procurorii DIICOT îl vor audia luni, 27 februarie, pe fostul selecționer al României, Victor Pițurcă, într-un dosar referitor la cumpărarea stadionului Extensiv din Craiova.

Victor Pițurcă, audiat de DIICOT

De asemenenea, în acest dosar, procurorii o vor audia și pe Claudia Pițurcă, dar și pe Mihai, ginerele lui Victor Pițurcă.

Stadionul Extensiv, construit de fraţii Eugen şi Nicu Mihăilescu în 1998 cu o investiţie de 978.000 de dolari, a fost scos la licitaţie pentru a acoperi prejudiciul produs bugetului de stat de proprietarii complexului din Craiova.

Arena care aparține firmei Extensiv SRL, aflată în procedură de faliment, a fost achiziționată pe 12 noiembrie 2021 de S.C. AGROFERT LAND INVEST SRL la un preţ de 60 euro/mp. Statul şi creditorii firmei au reclamat că au fost păcăliți, relatează ProSport.

Victor Pițurcă are probleme cu legea

Victor Pițurcă a mai fost acuzat că și-ar fi folosit influența pentru ca fiul său, Alexandru Pițurcă, să primească contracte valoroase, precum și contractul cu Ministerul Apărării Naționale (MApN).

Alexandru Pițurcă, fiul fostului selecționer al echipei naţionale de fotbal Victor Pițurcă, a scăpat de măsura controlului judiciar, potrivit deciziei de marți, 14 februarie, a Curții de Apel București, în dosarul măștilor din pandemie.

Curtea de Apel București a decis marți să admită contestația formulată de Alexandru Pițurcă.

„Admite contestația formulată de către contestatorul Alexandru Victorio Pițurcă – revocă măsura controlului Judiciar. Respinge ca nefondată contestația formulată de DNA împotriva aceleiași încheieri penale”, este decizia Curții de Apel București.

Amintim că, fostul selecţioner al echipei naţionale de fotbal Victor Piţurcă, a scăpat la 8 februarie de măsura controlului judiciar după ce Tribunalul Bucureşti i-a admis contestaţia de revocare a măsurii dispuse de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Victor și Alexandru Pițurcă au fost reținuți pentru 24 de ore în dosarul privind achiziționarea de măști pentru Ministerul Apărării Naţionale. Ulterior, ei a fost eliberați și plasați sub control judiciar.

Potrivit procurorilor DNA, pe fondul pandemiei generate de virusul COVID-19, în perioada 19 martie 2020 – 16 septembrie 2021, Gabriel Ţuţu, în calitate de director general al Romarm, cu încălcarea dispoziţiilor legale, ar fi încheiat cu o asociere de firme din care făcea parte şi o societate controlată de Alexandru Piţurcă, în condiţii dezavantajoase pentru compania pe care o conducea, două contracte de achiziţie publică ce vizau cumpărarea a şapte utilaje neconforme de producere a măştilor de protecţie.