Oferta financiară depusă de PCC pentru acţiunile Oltchim însumează câte 13,443 milioane lei pentru pachetul de acţiuni şi pentru cele două creanţe deţinute de AVAS şi Electrica, totalizând, astfel, 40 milioane lei, a declarat, vineri, şeful OPSPI, Remus Vulpescu, la licitaţia pentru privatizarea Oltchim.
Oferta Chimcomplex pentru acţiunile Oltchim se ridică la 18,8 milioane lei, iar pentru cumpărarea în bloc, unde sunt incluse şi creanţe, la 221 milioane lei, a anunţat Remus Vulpescu, vineri, la licitaţia pentru privatizarea Oltchim.
Oferta AISA Invest pentru cumpărarea acţiunilor Oltchim valorează 30 milioane lei, a anunţat şeful OPSPI.

Potrivit procedurii, după depunerea ofertelor financiare ale celor patru concurenţi urmează, dacă va fi cazul, organizarea unei licitaţii cu strigare după regula licitaţiei competitive, pentru vânzarea a 54,8062% din capitalul social al combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea.

Guvernul a aprobat, în şedinţa din 24 august, Memorandumul prezentat de Ministerul Economiei care propune schimbarea strategiei de privatizare a societăţii comerciale Oltchim Râmnicu Vâlcea.

Memorandumul propune privatizarea Oltchim prin vânzarea în procedură colectivă a pachetului de acţiuni deţinut de statul român la SC Oltchim SA, reprezentând 54,8% din capitalul social, şi a creanţelor Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului şi S.C. Electrica S.A., însumând 1,8 miliarde lei, adică 56% din totalul datoriilor combinatului vâlcean.