Veșticele amânări cu privire la începerea construcției Autostrăzii A8 Iași – Târgu Mureș i-au determinat pe membrii asociației „Împreună pentru A8 din Moldova” să strângă rândurile și să anunțe că organizează în această săptămână o plecare masivă spre București.

„Ne organizăm pentru o plecare masivă la București în această săptămână! Mergem să susținem interesul regiunii Moldova. Mergem să susținem amendamentele la legea bugetului pentru finanțarea autostrăzii Ungheni – Iași – Tg.Mureș. Vă așteptăm alături de noi! UNIȚI VOM REUȘI!”, a scris unul din liderii mișcării.

Dacă societatea civilă se angajează la proteste, nici opoziția nu stă deoparte de acest subiect. Nu mai departe de ziua de ieri, filiala teritorială Botoşani a PNL a lansat o campanie de strângere de semnături pentru construcţia autostrăzii A8 Iaşi – Târgu Mureş.

Ei au amplasat un cort în zona centrală a municipiului Botoşani, invitând populaţia să susţină iniţiativa de urgentare a procedurilor de construire a „autostrăzii unirii”.

„În ciuda promisiunilor guvernanţilor, a faptului că există deja o lege în acest sens, bine dosită la sertar, nu se face nimic şi atunci ne-am gândit să apelăm la această iniţiativă cetăţenească”, a declarat unul dintre iniţiatorii campaniei, Daniel Botezatu.

Liberalii susţin că autostrada Iaşi – Târgu Mureş poate fi realizată cu fonduri europene, necesarul investiţiei fiind de patru miliarde de euro. În paralel, PNL Botoşani strânge semnături şi pentru urgentarea modernizării DN 28B Botoşani – Târgu Frumos.