Vești proaste pentru patronul Astrei Giurgiu. Decizia luată de Tribunalul Constanța

Tribunalul Constanța a decis amânarea deciziei privind cererea de eliberare condiționată a patronului Astrei Giurgiu, Ioan Niculae. Potrivit just.ro, decizia a fost amânată pentru data de 23 iulie.

Avocatului lui Ioan Niculae, Adrian Georgescu, spune că patronul Astrei Giurgiu a executat deja o fracția de o treime, impusă deținuților care au vârsta de peste 60 de ani. Amintim că Ioan Niculae are vârsta de 66 de ani.

Pentru calcularea fracției de o treime necesară pentru eliberarea condiționată, instanța a ținut cont de perioada petrecută anterior, în urma condamnării primite în 2015 în dosarul ”Mită la PSD”, notează gândul.ro.

Patronul Astrei Giurgiu este condamnat definitiv pentru cumpărare de influență, instigare la evaziune fiscală și instigare la spălare de bani.

Cum a ajuns la închisoare

În luna februarie a acestui an, Ioan Niculae a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București la 5 ani de închisoare cu executare. Pedeapsa vine în contextul în care acesta a săvârșit infracțiunile de cumpărare de influență, instigare la evaziune fiscală și instigare la spălare de bani.

Potrivit sursei anterior menționate, care citează DNA, în perioada august 2008 – martie 2009 s-a încheiat un contract între Interagro SA și Libarom Agri SRL. Accest contract era unul fictiv și avea ca obiect prestarea unor servicii de publicitate.

În baza acestui contract, au fost înregistrate în contabilitatea firmei Interagro SA operaţiuni nereale în baza cărora s-au eludat plăţile taxelor şi impozitelor către bugetul de stat.

 

 

 

 

Sursa foto: Dreamstime