Ioan Niculae, patronul Astra, ar putea ieși din închisoare peste câteva zile. Decizia nu este definitivă

Zi fericită pentru Ioan Niculae după ce instanța a decis ca acesta să fie eliberat condiționat zilele următoare, informează Realitatea PLUS. Totuși, trebuie precizat că lucrurile pot lua o întorsătură bruscă, având în vedere că decizia nu este definitivă.

Amintim că acesta a fost arestat în luna februarie a acestui an și că a primit o condamnare o condamnare de cinci ani de închisoare cu executare pentru corupție în dosarul ”Interagro”. Din toată pedeapsa, el a executat doar două luni.

Ce l-a băgat la închisoare

În perioada august 2008 – martie 2009, între S.C. Interagro S.A. și SC Libarom Agri SRL, societate specializată în producție agricolă și tranzacții cu produse agricole, s-a încheiat și derulat un contract fictiv având ca obiect prestarea unor servicii de publicitate.

În plus, în perioada ianuarie – martie 2009, patronul grupului S.C. Interagro S.A., Ioan Niculae, a inițiat și desfășurat activități de corupere, prin intermediul inculpatului Gheorghe Bunea Stancu, al suspectului Said Baaklini și al unei alte persoane, al unor funcționari publici și înalți demnitari ai statului, cu scopul de a-i convinge să promoveze o Hotărâre de Guvern, prin care să fie acordate facilități fiscale privind subvenționarea achiziției de îngrășăminte chimice.