Plecând de la premiza că nu ar fi relevante, Departamentul de Justiție al Statelor Unite încearcă să împiedice dezvăluirea a 400 de pagini de documente „sensibile” despre afacerile lui Hunter și Jim Biden, fiul și respectiv fratele liderului de la Casa Albă, Joe Biden, cu China, Rusia și Ucraina, potrivit publicației Daily Mail.

Ce informații s-ar afla în documentele respective

Avocatul american Kevin Evans a deschis un proces împotriva DOJ în luna martie, după ce DOJ nu s-a conformat cererii sale de a transmite date relevante în temeiul legii federale privind libertatea informației.

Inițial, avocații guvernamentali au recunoscut existența a cel puțin 400 de pagini de documente „potențial relevante”, însă acum susțin că „nu au nimic de dovedit sau de infirmat” în legătură cu înregistrările care îi satisfac cererea.

Trebuie menționat că recent, în ediția americană a Business Insider au apărut informații cu privire la planurile Administrației Naționale a Arhivelor și Arhivelor din SUA de a publica documente interne în timpul administrației lui Barrack Obama. Acesta ar conține informații despre legăturile lui Hunter Biden cu compania ucraineană de gaz Burisma, unde primea un salariu de 83 de mii de dolari pe lună. S-a raportat că administrația Biden s-ar putea opune eliberării documentelor din arhivă până în anul 2029.

Joe Biden a promulgat legea bugetului federal al SUA

Vă reamintim că președintele Joe Biden, aflat în vacanță în Insulele Virgine Americane, a postat pe Twitter o fotografie în care semnează documentul care urmează să finanţeze funcţionarea statului federal american – forţele de ordine, diplomaţia, forţele armate sau politica economică, până în septembrie 2023.

„(Legea) va investi în cercetare medicală, securitate, îngrijire medicală pentru veterani”, ajutoare după dezastre naturale sau programe de combatere a violenţei împotriva femeilor şi „ajutor crucial pentru Ucraina”, a adăugat preşedintele SUA.

Legea a primit sprijin din partea unor republicani asigurând o trecere uşoară şi oferindu-i lui Joe Biden un succes legislativ, în contextul în care cel de-al doilea an al său la Casa Albă se apropie de sfârşit şi trebuie să reflecteze asupra posibilităţii de a candida la alegerile prezidenţiale din 2024.

Ea include o modificare a unei legi datând din secolul al XIX-lea menită să menţioneze că vicepreşedintele SUA nu poate interveni direct în certificarea rezultatelor electorale.

Fostul preşedintele Donald Trump s-a folosit de ambiguităţile vechiului text pentru a sugera că Mike Pence, vicepreşedintele său, ar fi putut opri venirea la putere a lui Joe Biden după o victorie pe care republicanul nu a vrut să o recunoască, unul din elementele care a dus la asaltul asupra Capitoliului din 6 ianuarie 2021.