Producerea unui accident, fie el și unul minor, unde nu este nevoie de intervenția poliției sau a medicilor, este mai mereu problematică. Pe lângă întreg procesul birocratic pe care îl ai de parcurs, există și posibilitatea să uiți să îți reînoiești asigurarea auto sau să ai ITP-ul expirat, lucruri care pot agrava situația.

Orice astfel de incident în care ești implicat cu mașina îți poate consuma timp, bani și bătăi de cap. O mare parte dintre aceste lucruri le poți evita cu o simplă aplicație instalată pe telefon și cu o deosebită atenție în trafic și în respectarea legislației în vigoare.

Ce este și ce face aplicația Carfix

Aplicația Carfix, disponibilă gratuit pe platformele Android și iOS îți ține toate documentele și datele mașinii într-un singur loc, unde știi sigur că nu le pierzi și le ai mereu la îndemână, adică în telefonul tău.

Mai mult, te anunță când ți-a expirat polița CASCO, RCA-ul, ITP-ul sau rovinieta, ori când este nevoie să te programezi pentru următoarea revizie tehnică. De asemenea, poate cea mai important dintre toate, te ajută să elimini drumurile inutile în caz de accident ori daună. Poți constata o daună auto direct cu telefonul și poți gestiona mai ușor plățile, datele scadente și documentele necesare în astfel de situații, fără să mai faci multe drumuri inutile.

Practic, poți notifica dauna direct din aplicație, iar datele tale se vor completa automat în formularul de constatare, scrie Financial Intelligence.

Programul are chiar și funcția automată de capturare a informaţiilor din fotografii, cum ar fi seria de şasiu, numărul de înmatriculare sau alte informaţii specifice, așa că nu mai ai grija că ai completat greșit aceste detalii.

Constatarea daunelor se face mai ușor

Folosind aplicația Carfix, lansată în primăvara acestui an, constatarea unei daune auto se face în doar trei pași simpli, direct de pe telefonul mobil, fără să mai fie nevoie ca șoferii să se deplaseze pentru întocmirea dosarului de daună. Mai mult, Carfix ghidează automat utilizatorul prin tot procesul de constatare, iar acuratețea datelor este asigurată de coordonatele GPS.

Recent a fost introdusă și vânzarea de poliţe auto RCA, iar până la finalul anului ar urma să fie adăugată și opțiunea pentru poliţele CASCO.

Astfel, la încheierea unei polițe de asigurare facultativă, primești de la asigurătorul tău cererea de realizare a inspecției de risc, direct în aplicația de telefon. Tot ce ai de făcut este să încarci datele și fotografiile cu mașina ta, iar asiguratorul îți activează polița de asigurare facultativă imediat ce informațiile sunt verificate.

Aplicație românească, apărută în acest an

Până acum, aplicația românească, dezvoltată de fondatorii Sorin Iacob, CEO al GTM Managing Services, și Eduard Fogarassy, a fost descărcată de zeci de mii de oameni. Ideea a avut nevoie de doi ani să fie pusă în practică, cu o investiție de circa trei milioane de lei și zeci de oameni implicați. În prezent, Carfix are și doi investitori strategici, Autonom şi SSIF BRK Financial Group SA.

Proiectul are în spate atât tehnologi consacrate, cum ar fi React Native, Expo framework, PHP sau My SQL, cât și tehnologii și algoritmi proprii, care nu mai sunt disponibili în alte aplicații de pe piață.