Vești bune pentru elevii care fac naveta pentru a ajunge la școală. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, vine cu noi informații. Mai exact, acesta a anunțat că elevii vor beneficia de decontarea navetei până la școală, chiar și în cazul în care distanța parcursă este mai mare de 50 de km.

Totodată, el a explica și la ce sumă se ridică această investiție. Potrivit acestuia, în anul 2019, a fost nevoie de aproape 80 de milioane de lei pentru naveta elevilor, iar în acest an Ministerul pe care îl conduce are un buget de 100 de milioane de lei.

”Ministerul Educaţiei a fundamentat un echilibru între nevoi reale, disponibilităţi bugetare şi execuţiile anilor precedenţi. Spre exemplu, în anul 2019, naveta elevilor a necesitat o sumă de aproape 80 de milioane de lei. Anul acesta, Ministerul Educaţiei are în buget 100 de milioane de lei pentru decontarea navetei”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Câți elevi vor putea beneficia de decontarea navetei

În ceea ce privește numărul beneficiarilor, ministrul susține că cei 100 de milioane de lei sunt pentru 130.000 de beneficiari estimatți, timp de 34 de săptămâni, iar suma alocată pentru fiecare elev este de 770 de lei.

”100 de milioane de lei pentru 130.000 de beneficiari estimaţi, vreme de 34 de săptămâni ar trebui – asta e durata cursurilor într-un an calendaristic, dar a rămas mai puţin, din păcate – cu o valoare medie de 770 de lei per elev pentru cele 34 de săptămâni”, a declarat mai Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a anunțat totodată și o premieră în România. Potrivit acestuia, decontarea navetei va fi posibilă și în cazul elevilor care parcurg mai mult de 50 de km până la școală.

”A doua noutate este aceea a extinderii peste limita de 50 km care exista până acum. Este decontabilă naveta chiar dacă distanţa între şcoală şi domiciliu depăşeşte 50 de km. Al treilea principiu este acela al avansării de către Ministerul Educaţiei, prin inspectoratele şcolare judeţene şi şcoli, a sumelor către elevi”, a mai spus ministrul Educației.