Începând cu luna aceasta, profesorii din România se vor bucura de o majorare a veniturilor. Ordinul de ministru ce vizează această creştere a fost semnat miercuri, 16 iunie, de către Sorin Cîmpeanu.

Bani mai mulţi pentru aceste indemnizaţii şi drepturi, altele decât salariul

Mai precis, indemnizațiile pentru dirigenție, gradațiile de merit, drepturile pentru învățământ special și simultan vor fi calculate la salariul de bază din acest moment. Până acum, aceste calcule se efectuau raportat la salariul de bază din anul 2018, atunci când a intrat în vigoare Legea nr. 153.

Ministrul Educației a semnat astăzi Ordinul 3993 potrivit căruia, începând cu drepturile salariale aferente lunii iunie 2021, majorările/creșterile salariale (dirigenția, gradația de merit, învățământul special și simultan + control financiar preventiv) prevăzute la art. 4, art. 5 alin (1), art. 7, art. 8 în Anexa I, Capitolul I, Litera B Reglementări specifice personalului didactic din învățământ, respectiv art. 15 din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, se aplică la salariul de bază deținut/aflat în plată, transmite scoalaromaneasca.ro.

Prevederile ordinului de ministru se aplică începând cu drepturile salariale pentru luna iunie 2021

Prevederile art. 14 alin. (3) din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice se aplică și cadrelor didactice care au obținut gradul didactic I prin echivalare, anterior datei de 1 iulie 2017.

Prevederile se aplică începând cu drepturile salariale aferente lunii iunie 2021, se arată în ordinul de ministru.

Acum, direcţiile de specialitate din cadrul Ministerului Educației, unitățile şi instituțiile de învățământ preuniversitar/universitar de stat, inspectoratele școlare şi bibliotecile centrale universitare trebuie să ducă la îndeplinire prevederile ordinului de ministru.

Sursa foto: scoalaromaneasca.ro

Sursa foto: Dreamstime