Pentru a efectua o plată contactless, clienţii trebuie doar să îşi apropie dispozitivul iPhone sau Apple Watch de un terminal de plată. Fiecare achiziţie Apple Pay este sigură, deoarece este autentificată cu Face ID, Touch ID sau codul de acces al dispozitivului, precum şi un cod dinamic, unic de securitate. Apple Pay este acceptat în magazine alimentare, farmacii, taxiuri, restaurante, cafenele, magazine de retail şi multe alte locuri.

Clienţii pot utiliza, de asemenea, Apple Pay pe iPhone, iPad şi Mac pentru a face achiziţii simplu şi rapid în aplicaţii sau pe pagini web, în Safari, fără a fi nevoie să creeze conturi sau să introducă în mod repetat informaţii despre adresa de livrare şi facturare. Apple Pay simplifică plata pentru livrările de cumpărături alimentare, cumpărături online, transport şi parcare, printre altele. Apple Pay poate fi folosit şi pentru a efectua plăţi în aplicaţii de pe Apple Watch.

Securitatea şi confidenţialitatea sunt fundamentale la Apple Pay. Atunci când clienţii folosesc un card de credit sau de debit cu Apple Pay, numerele cardurilor nu sunt stocate pe dispozitiv şi nici pe serverele Apple. În schimb, un număr unic de cont al dispozitivului este atribuit, criptat şi stocat în siguranţă în Secure Element, un cip certificat, standard pentru industrie, conceput pentru a stoca informaţiile de plată în siguranţă pe dispozitiv.

„Apple Pay este uşor de configurat. Pe iPhone, deschideţi aplicaţia Wallet, atingeţi + şi urmaţi paşii pentru a adăuga carduri de credit sau debit VISA emise de Alpha Bank România. Odată ce un client adaugă un card în iPhone, Apple Watch, iPad şi Mac poate începe imediat să utilizeze Apple Pay pe dispozitivul respectiv. Clienţii vor primi în continuare beneficiile oferite de cardurile VISA emise de Alpha Bank România”, menţionează banca.

Alpha Bank România este o bancă universală, ce oferă o gamă largă de servicii şi produse atât pentru segmentul de piaţă dedicat persoanelor fizice, cât şi pentru sectorul IMM şi corporate, printr-o reţea de unităţi situate în Bucureşti şi alte oraşe mari din ţară.

Alpha Bank România contribuie în mod inovator la dezvoltarea sectorului financiar bancar prin acţiuni îndrăzneţe, precum lansarea primului credit ipotecar cu o rată fixă pe 10 ani, la începutul anilor 2000, o iniţiativă care a condus la crearea pieţei ipotecare locale.