În timp ce cei doi lideri discută stând unul în faţa celuilalt,  Putin își răsucește piciorul stâng într-un mod nefiresc.

Versiunea videoclipului lansată de Daily Mail este de scurtă durată, însă este suficient pentru a ridica noi întrebări pe această temă. Astfel, potrivit „specialiştilor”, mişcarea ce se vede s-ar putea datora sindromului „picioarelor neliniştite”, o tulburare care este legată de boala Parkinson.

Zvonurile privind o posibil îmbolnăvire a lui Putin au circulat încă de la începutul invaziei ruse în Ucraina. Știrile provin din surse mai mult sau mai puțin autorizate și experți din întreaga lume, care au analizat videoclipuri și imagini, sunt de acord că țarul ar putea suferi de o boală degenerativă.

 În curând, țarul va fi nevoit să dispară

Gazul pe foc a fost pus recent de Budanov, șeful serviciilor secrete din Kiev, care într-un interviu pentru Sky News UK a confirmat informația conform căreia Putin ar fi bolnav în stadiu terminal.

Opinie împărtăşită și de fostul spion britanic Christopher Steele, informat din surse apropiate Kremlinului despre boala președintelui. Mai mult, un oligarh rus a adăugat într-o înregistrare secretă difuzată recent că a fost informat că Putin ar avea leucemie. Până în prezent nu a apărut nicio dovadă care să susțină aceste afirmații și, în ciuda dezminţirilor, cazul rămâne deschis, cele mai acreditate ipoteze fiind cancerul sau boala Parkinson, mulţi ”atotştiuitori„ susţinând că în curând, țarul va fi nevoit să dispară câteva săptămâni pentru a fi supus unei operații chirurgicale.

Zvonurile sunt discutate tot mai des

Mai mult decât informații adevărate, chiar dacă extrem de confidențiale, zvonurile despre sănătatea lui Vladimir Putin sunt descrise în Rusia tot mai mult drept „speranțele” inamicilor săi. Și, de fapt, versiunea oficială este că toate bârfele sunt absolut false și că liderul rus este în formă ca întotdeauna.

Astfel, chiar și ultimul zvon este “lichidat”, acela al unei operații iminente pentru tratarea cancerului, pentru care medici, asistente și o sală de operație într-o locație secretă ar fi pregătite de zile întregi pentru a fi folosite cu preaviz foarte scurt.

Canalele Telegram relatează și diverse detalii, precizând că intervenția, extrem de delicată, ar putea fi efectuată de la o zi la alta și la miezul nopții, pentru a trezi cât mai puține suspiciuni, scrie corriere.it

În sprijinul ipotezei despre cancer sau despre o leucemie galopantă, sunt și dezvăluirile făcute de jurnaliștii de investigație, care au comparat deplasările liderului din Rusia și cele ale unor cunoscuți profesioniști ruși din domeniul sănătății.

În zeci de cazuri s-ar fi demonstrat prezența hematologilor și a neurochirurgilor în aceleași localități în care se afla Putin.

În cele din urmă, recent, un ziar american a declarat că a primit o înregistrare a unei conversații dintre un oligarh rus și prieteni occidental, în timpul căreia oligarhul ar fi susținut că președintele este grav bolnav.

La toate acestea se adaugă observațiile experților, care dezvăluie presupusele rigidități ale mișcărilor lui Vladimir Putin, creșterea în greutate și umflarea feței, toate semne compatibile cu bolile care i se atribuie.