Zeci de mii de români ar urma să primească un concediu de trei zile dacă trec printr-un divorț. Această prevedere a fost inclusă într-un proiect de lege semnat de către deputatul PSD, Georgian Pop, care spune că durata concediului este de trei zile lucrătoare, iar concediul este unul plătit.Potrivit estimărilor, peste 60.000 de români ar urma să beneficieze în fiecare an de această compensație. Georgian Pop a fost de părere când a propus această regulă că divorțul poate fi experiență traumatizantă. Potrivit inițiatorului, cele trei zile de concediu nu pot fi scăzute din numărul de zile al concediului anual de odihnă. Pauza de trei zile poate fi luat în primele patru săptămâni de la constatarea sau pronunțarea divorțului, în baza certificatului de divorț.

”Aceste zile libere pot fi folosite de cei care au încheiat o căsătorie pentru soluționarea problemelor pe care noua situație familială le aduce: de la cele obiective precum probleme locative sau administrative până la cele subiective care țin de relația cu copiii sau nevoia de deconectare”, se arată în expunerea de motive. 
Proiectul se află acum la Comisia de muncă a Camerei Deputaților, iar trimiterea sa în plenul Camerei, ca for decizional, este programată pentru luna viitoare.
Guvernul se opune adoptării proiectului invocând, în punctul de vedere remis Parlamentului, faptul că în Codul Muncii este prevăzută deja posibilitatea acordării de zile libere suplimentare pentru evenimente familiale deosebite, iar un concediu pentru divorț ar putea fi introdus în contractele colective de muncă.