Noi date referitoare la varianta Delta a noului coronavirus au ieşit la iveală în Marea Britanie!

Cât de uşor se transmite varianta Delta la persoanele vaccinate?

Potrivit unui studiu realizat la Imperial College London, această varianta mult mai agresivă se poate răspândi şi în populaţia vaccinată. Varianta Delta a se poate transmite cu uşurinţă de la persoane vaccinate la persoanele cu care intră în contact în locuinţa lor. Totuşi, probabilitatea de infectare a acestora este redusă dacă şi ei sunt vaccinaţi.

Cercetătorii britanici explică faptul că toate argumentele pro-vaccinare rămân în continuare în picioare, pentru că este cea mai bună modalitate de a reduce formele grave de COVID-19, transmite agenţia Reuters.

Oamenii de ştiinţă mai spun că vaccinurile de rapel sunt necesare.

Infecţiile la persoanele vaccinate au trecut mai repede, însă încărcătura virală de vârf a rămas similară cu cea a celor nevaccinaţi, mai afirmă cercetătorii de la Imperial College London.

Imunitatea de turmă nu mai poate fi păstrată mult timp, din cauza variantei Delta

“Prin efectuarea de eşantionări repetate şi frecvente dintre persoanele care au intrat în contact cu cazuri de COVID-19, am constatat că persoanele vaccinate pot contracta şi transmite infecţia în gospodării, inclusiv membrilor gospodăriei care sunt vaccinaţi.

Descoperirile noastre oferă informaţii importante despre motivele pentru care varianta Delta continuă să provoace un număr mare de cazuri de COVID-19 în întreaga lume, chiar şi în ţările cu rate ridicate de vaccinare”, a declarat dr. Anika Singanayagam, co-autorul principal al studiului.

Din păcate, transmisibilitatea crescută a variantei Delta face ca “imunitatea de turmă” să nu poată fi atinsă pentru mult timp în Marea Britanie, este de părere şi epidemiologul Neil Ferguson.

“Asta se poate întâmpla în următoarele câteva săptămâni: dacă transmiterea actuală a epidemiei atinge vârfuri şi apoi începe să scadă, prin definiţie, într-un fel, am atins imunitatea de turmă, dar nu va fi un lucru permanent.

Imunitatea scade de-a lungul timpului, este imperfectă, astfel încât transmiterea are loc şi de aceea programul de rapel este atât de important”, a declarat acesta.