Pensionarii nu se vor mai putea angaja la stat, iar veniturile din pensii nu vor mai putea fi cumulate cu cele salariale obținute ca angajat al unei instituții bugetare. Eliminarea posibilității de a cumula cele două venituri se regăsește într-un proiect de act normativ înregistrat recent la Senat pentru dezbatere, scrie avocatnet.ro.

Propunerea legislativă privind regimul cumulului pensiilor cu veniturile salariale provenite din cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice a fost pusă recent în dezbaterea senatorilor și prevede restrângerea posibilității de a cumula anumite venituri. Pentru a se putea aplica, proiectul legislativ are nevoie de aprobarea parlamentarilor și de publicarea în Monitorul Oficial.

Modificarea legislației privind cumularea unor venituri reprezintă, de fapt, o limitare a acestei posibilități. Mai exact, după intrarea în vigoare a propunerii legislative, românii care primesc pensie, indiferent că aceasta provine din sistemul public sau din alte sisteme de pensie, nu se vor mai putea angaja la stat și nu vor mai putea cumula veniturile obținute astfel cu cele provenite din pensii.