De la sfârşitul acestei luni, TAROM suspendă operarea zborurilor cu plecare din Iaşi spre Madrid, Munchen, Bologna şi Roma. Singurele rute externe operate de compania TAROM de pe aeroportul Iaşi vor fi Iaşi-Tel Aviv, Iaşi-Londra şi Iaşi-Torino.

Potrivit TAROM, acest lucru a survenit din cauza faptului că din luna octombrie 2016 două aeronave A310 au fost retrase din flota TAROM ca urmare a deciziei Conducerii Companiei de la acel moment.
„Demersurile ulterioare de inlocuire a acestora  nu au putut fi finalizate la timp pentru operarea programului de vară 2017, program care avea în vedere initial şi operarea integrală a rutelor externe de la Iaşi. Compania TAROM respectă reglementările internaţionale cu privire la tratamentul pasagerilor în oricare din condiţiile în cauză”, potrivit TAROM.

Pasagerii pot contacta în primul rând agentul emitent al biletului de călătorie, dar şi orice agenţie TAROM . Compania TAROM vă asigură că depune toate eforturile pentru reluarea operării curselor externe de la Iaşi în cel mai scurt timp în condiţiile de maximă siguranţă, făcând eforturi deosebite pentru reîntregirea şi reînnoirea flotei de aeronave.