Așadar, anul acesta pensionarii vor beneficia de un număr de maximum 59.527 de bilete de tratament balnear în sistemul organizat și administrat de către Casa Națională de Pensii Publice, repartizate în 19 serii de trimitere. Numărul de bilete de tratament din acest an este cu peste trei mii mai mare decât numărul celor acordate anul trecut.

La numărul de bilete de tratamene balneare 2018 se mai adaugă și numărul de locuri la tratament balnear ce va fi contractat cu alţi operatori economici interesaţi, în limita stabilită în bugetul asigurărilor sociale de stat din acest an.

Actul normativ publicat recent prevede că numărul biletelor de tratament balnear “care se acordă gratuit categoriilor de persoane beneficiare ale prevederilor unor legi cu caracter reparatoriu se stabileşte prin aplicarea unei cote de maximum 15% din totalul numărului de bilete (cele din unitățile CNPP și cele contractate cu alți operatori economici – n. red.)”.

În 2018, persoanele care dovedesc existența unei afecțiuni medicale care să necesite tratament balnear pot solicita și beneficia de un singur bilet de tratament. Practic, de aceste bilete de tratament pot beneficia persoanele asigurate în sistemul public de pensii și pensionarii din acest sistem, precum și cei care au căpătat dreptul de a beneficia de aceste bilete printr-un act normativ special.