AUR şi-a lansat programul de guvernare în 15 puncte „Reconstruim România”

Cele 15 puncte ale programului de guvernare au fost prezentate, miercuri seară, de George Simion, Claudiu Târziu, Marius Lulea şi Ringo Dămureanu în cadrul unei întâlniri oficiale cu membrii și simpatizanții AUR.

„Documentul intitulat ‘Reconstruim România – Programul de guvernare AUR în 15 puncte’ cuprinde soluţiile pe care le propunem pentru buna administrare a ţării. Am fost în comuna Argetoaia, din Dolj, să îl ajutăm pe un tată – mulţi oameni vin să ne ceară să îi ajutăm cu bani, dar el nu a cerut bani – cu o vacă, să îşi poată creşte copilaşul. A lucrat cinci ani în Italia, la munci agricole şi acum s-a întors acasă.

De asemenea, am fost la Braloştiţa, lângă Filiaşi, unde sunt trei copii pe care îi creşte tatăl lor, să îi ajutăm cu o bursă pentru că tatăl lor munceşte cu ziua, fiindcă nu există perspectivă. El ar munci, dar nu sunt locuri de muncă. Ce facem noi este o picătură într-un ocean de nevoi.

Acestea sunt imagini dintr-o filă neagră a istoriei României, unde speranţa de viaţă este mai mică cu opt ani faţă de media europeană. Suntem pe penultimul loc la majoritatea indicatorilor de viaţă. Ne mirăm că se dărâmă infrastructura construită de părinţii noştri în anii 70-80 şi nu înţelegem care e soluţia”, a declarat, miercuri seară, George Simion.

AUR a devenit a doua forță politică a României

„Proiectul AUR a pornit în urmă cu trei ani, ca un proiect politic conservator, când toată lumea zicea că acesta nu este posibil, dar am ştiut că dacă suntem suficient de dârji, de organizaţi, de încăpăţânaţi, o să reuşim. Azi suntem a doua forţă politică a României.

Vă mulţumesc din suflet că aţi venit într-un număr atât de mare să ascultaţi ce propune AUR la nivel de măsuri de guvernare în perioada 2024, mergând cu unele măsuri până în 2034, pe o perioadă de zece ani, pentru că nu este posibil în patru ani să faci măsuri sistemice.

Le-am spus românilor din Italia că nu se vor întoarce niciodată cei șase milioane de români alungaţi peste hotare – marea lor majoritate au plecat pentru că aşa au vrut, dar mulţi au fost forţaţi să plece. Cum este posibil ca azi, având atâtea instrumente, să mai avem cazuri de sărăcie extremă?

Din păcate, am ajuns o colonie şi nu mai suntem propriii noştri stăpâni. Nu am avut o elită care să ducă România acolo unde îi este locul. Avem una dintre cele mai bogate ţări din Europa, dar avem populaţia cea mai sărăcită”, a adăugat George Simion.

Spre final, acesta a povestit discuția pe care a avut-o cu un antreprenor român, care i-a spus că dacă AUR va reuşi să pună în aplicare 30-40% din ce scrie în programul de guvernare, atunci va reuşi să protejeze ţara şi naţiunea română „pe cel puţin 20-30 de ani de acum înainte”.

„Vor veni în faţa voastră că AUR aberează, că nu există resurse, că nu se poate să fie salariul minim 4.000 de lei în mână. Asta vor spune prin televiziuni, vectorii lor de opinie, prin jurnaliştii plătiţi.

Eu vă propun să le spuneţi că AUR propune o taxare de 25% pentru salarii de până la 5.000 lei, fără să afecteze bugetul de pensii sau de sănătate”, a spus el.