Comisia Europeană a dat un nou regulament pentru comerțul electronic, iar discriminările de acest fel vor fi interzise, chiar în luna cadourilor, când toată lumea se pregătește pentru Crăciun. Așa că, din 3 decembrie vom avea liber la cumpărături online pe orice site din Europa, conform ProTV.

Geoblocarea, sau mai bine zis discriminarea care se făcea până acum în comerţul online, va fi interzisă în spaţiul comunitar.

În cazul unui brand internaţional de haine, de exemplu, cei care vor în acest moment să acceseze site-ul din Spania şi să comande haine de acolo, pentru că ar avea o calitate superioară, mai multe modele sau un preţ mai bun, deşi este vorba de aceeaşi marcă, sunt direcţionaţi spre site-ul din România. Doar de aici pot cumpăra produsele. Astfel de practici nu ar trebui să mai fie permise.

Ștefan Turcu, purtător de cuvânt Comisia Europeană: ”Dacă vrem să cumpărăm un bilet la un concert de pe un site din Franţa, până acum eram redirecţionaţi către site-ul corespondent din România, unde preţurile poate sunt mai mari. Nu există acele oferte speciale. Acum, vom beneficia şi de aceste discount-uri, reduceri, oferte speciale ca şi cum am fi un cetăţean francez.