Serge Offers, preşedintele Camerei de Comerţ Olandeză Română şi CFO-ul ING Bank România a spus, la o conferinţă organizată joi de Coaliţia pentru Dezvoltarea României, că investitorii olandezi din România susţin intrarea României în spaţiul Schengen.

Camera de Comerț Olandeză Română, susține aderarea României

„Înţelegem avantajele pieţei libere europene şi orice pas în această direcţie este binevenit. Susţinem intrarea României în spaţiul Schengen. Vedem beneficii în termeni de ISD şi comerţ. Intrarea în spaţiul Schengen pentru România va însemna dezvoltarea pozitivă în viitor.

Fără dubii, scoaterea controalelor vamale este în avantajul companiilor de transport şi a lanţurilor de aprovizionare europene”, a spus el.

Olanda a fost unul dintre cei mai mari investitori din România pentru o perioadă lungă. Camera de Comerţ Olandeză Română are aproximativ 170 de membri, atât IMM-uri, cât şi multinaţionale mari.”

Un alt avantaj este îmbunătăţirea climatului pentru investiţii, a mai spus Serge Offers.

Proiectul de țară este incomplet fără integrarea în Schengen

De asemenea, preşedintele Camerei de Comerţ Americane în România, Ionuţ Simion, a afirmat tot azi că proiectul de ţară al României, din ultimii 30 de ani, este incomplet fără intrarea în Schengen.

„În cei 30 de ani şi ceva de democraţie în România, ţara noastră a avut un singur proiect de ţară pe care a reuşit să şi-l urmeze cu adevărat: aderarea la NATO şi la Uniunea Europeană. Acest proiect de ţară este incomplet fără integrarea în Schengen şi, de aceea, vă rog să ţineţi cont de acest lucru.

Vreau să felicit atât Preşedinţia, atât Guvernul României, cât şi Parlamentul pentru eforturile susţinute, constante şi coerente pe care le-au făcut în ultima decadă pentru ca România să atingă acest obiectiv.

Investitorii americani care au prezenţă în România au tot interesul ca bunurile care sunt produse în România să ajungă cât mai repede la clienţii lor, atât din Uniunea Europeană, cât şi din restul lumii. Să nu uităm că, într-o perioadă plină de incertitudini geopolitice, dar şi de distorsiuni la nivelul lanţurilor de aprovizionare, ce modalitate mai bună de a asigura depăşirea lor cu succes, în interesul tuturor, este decât aceea de a asigura un transport liber al bunurilor în cadrul Uniunii Europene şi nu numai”, a declarat Simion.

Acesta a punctat că România vrea să contribuie la dezvoltarea şi la creşterea economică a Uniunii Europene, precum şi la îmbunătăţirea securităţii acesteia.