Nicușor Dan a transmis în data de 6 noiembrie că autoritățile fac eforturi pentru ca toți cei care folosesc transportul public din Capitală să fie în siguranță, în contextul în care Alexandru Rafila a declarat că transportul public în comun este principala sursă de transmitere a infamului cororonavirus.

„Am discutat despre numărul mediu de călători pe linii și pe ore, despre dezinfecția în mijloacele de transport în comun, despre purtarea măștii în interiorul acestora. Am convenit aplicarea unui chestionar pentru șoferi și vatmani, în urma căruia vom obține o imagine mai exactă a situației din teren și care ne va ajuta să luăm decizii informate. Vom face eforturi suplimentare pentru ca toți cei care folosesc transportul public în Capitală să fie în siguranță”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Declarația lui Alexandru Rafila

Declarația făcută de Alexandru Rafila a fost făcută într-o conferință de presă, la sediul central al social democraților.

„Transportul public este principala sursă de transmitere a bolii în momentul de faţă şi acele apeluri de colaborare cu toţi angajatorii, încât toată lumea să îşi împartă personalul în 3, cei care nu pot lucra de la domiciliu şi mijloacele de transport sunt maxime pe parcursul celor 3 ore necesare transportului la locul de muncă şi la întoarcere şi lucrurile funcţionează. Noi am închis şcolile.

Spuneţi-mi în ce ţară din Uniunea Europeană şcolile, din clasa întâi până în a VIII-a, sunt închise. Pentru că nu s-a evaluat impactul deschiderii şcolilor. Suntem la 2 săptămâni de la închiderea şcolilor. Vi se pare că a scăzut numărul de cazuri? E clar că şcolile nu au avut o influenţă importantă în ceea ce priveşte numărul de cazuri”, a declarat Alexandru Rafila.

De asemenea, Alexandru Rafila a criticat comunicarea realizată de autorități, adăugând că buletinul informativ făcut public în fiecare zi „nu este o comunicare în criză majoră de sănătate publică, este doar o informaţie seacă, care nu are niciun fel de empatie, niciun fel de soluţie, niciun fel de viitor”.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea