În 2014, veniturile au scăzut cu 2,6%, la 44,1 miliarde de dolari, În luna decembrie a anului trecut, s-a înregistrat un declin record de 30,4%, comparativ cu decembrie 2013. Macao, fostă colonie portugheză, este cel mai mare centru al jocurilor de noroc, veniturile anuale fiind de aproape şapte ori mai mari decât cele obţinute de Las Vegas.

Datele publicate de autorităţile din Macao nu au reprezentat o surpriză pentru analişti, care se aşteptau ca veniturile să scadă în decembrie cu 29-33%, în urma campaniei derulate de Beijing ce vizează ţinerea sub control a cheltuielilor ostentative şi lupta împotriva corupţiei.

În noiembrie, veniturile de pe urma jocurilor de noroc au scăzut cu aproape 20%, după un declin de 23% în octombrie.

Macao, o regiune administrativă cu statut special din China, este singurul loc din ţară unde sunt autorizate jocurile de noroc. Veniturile au crescut spectaculos din 2001, când au fost liberalizate cazinourile, dar în prezent Beijingul vrea ca regiunea să nu mai fie dependentă de jocurile de noroc şi să-şi diversifice economia.

Acţiunile cazinourilor listate la Bursa de la Hong Kong au scăzut anul trecut cu până la 51%. Conform datelor Reuters, în ultimele şase luni capitalizarea bursieră combinată a cazinourilor din Macao a scăzut cu 58 miliarde de dolari.AGERPRES

Te-ar putea interesa și: