Cel mai mare salariu din România. Bonusurile sunt și mai mari

În anul fiscal 2022, cel mai ridicat salariu din România a fost cel al directorului OMV Petrom, Christina Verchere.

Pe lângă venitul fix, salariul a mai fost completat și de bonusuri și acțiuni.

Detaliile legate de veniturile sale sunt prezente în raportul de remunerare pentru membrii Directoratului și ai Consiliului de Supraveghere. Acesta poate fi accesat de oricine, fiind disponibil pe site-ul companiei.

Bani
Bani/SURSA FOTO: Dreamstime

Ce salariu are Christina Verchere?

Potrivit raportului de remunerare pentru membrii Directoratului și ai Consiliului de Supraveghere, Christina Verchere are un venit total de peste 1,9 milioane de euro, ceea ce înseamnă peste 150.000 de euro pe lună.

Venitul de bază a fost de 634.462 de euro în 2023. Bonusurile s-au ridicat la peste 1,3 milioane de euro.

În 2022, salariul de bază a fost mai mic, de 498.360 de euro. Totuși, bonusurile au fost mai mari, ceea ce a dus la un venit total de peste 2,05 milioane de euro.

Christina Verchere, CEO OMV Petrom.
Christina Verchere (SURSA FOTO: YouTube, ADIPEC Official)

Ce venituri au cei de la OMV Petrom?

În acest raport, se mai arată că Alin Popa, CFO al companiei, a avut un salariu de 797.918 euro în 2023. În 2022, venitul acestuia a fost de 729.837 euro.

Radu Căprău, responsabil refining și marketing, a avut un salariu de 784.000 euro.

Cristian Hubati, cel care s-a ocupat de explorare și producție din data de 17 aprilie 2023, a avut un salariu de 294.738 euro.

De asemenea, Frank Albert Neel, cel responsabil pentru gaz și energie, a avut un salariu de 824.697 euro.

OMV Petrom
OMV Petrom/SURSA FOTO: Facebook, OMV Petrom

Profitul net al companiei a fost de 5,2 miliarde de lei. Acesta a crescut cu 31 de procente față de rezultatul de anul trecut.

Se estimează că vânzările ar urma să crească cu un procent. Astfel, ar ajunge la 33,3 miliarde de lei.

Plata dividendelor în 2023 a atins un nou record. Valoarea totală a fost de 5,1 miliarde de lei.

„Anul trecut (2023) a adus de asemenea recunoaştere crescută pentru acţionarii OMV Petrom, prin plata unor dividende record, în valoare totală de 5,1 miliarde de lei. Tot în acest an financiar, conducerea a demonstrat un angajamentul sporit faţă de comunitatea internaţională de acţionari, pentru a le înţelege aşteptările şi pentru a se adapta mai bine la cerinţele acestora, printr-o serie de prezentări şi întâlniri periodice”, se arată în raportul semnat de Alfred Stern, Preşedintele Comitetului Prezidenţial şi de Nominalizare”, arată, în raport, Alfred Stern, Preşedintele Comitetului Prezidenţial şi de Nominalizare.